Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• maki
    replied
    Znowu poszukuję jasnych piw z Fortuny byłem w 3 sklepach PiP i nic tylko Czarne.
    Czy ktoś je widział w Poznaniu czy tez aby je kupić będe musiał się znowu wybrać do Miłosławia?

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    Na zakupach w Selgrosie widziałem:
    Dublin z Olsztyna (w katrtonach po 25szt)
    Beffast z Jabłonowa w czteropakach za mniej niż 10zł (resta z Jabłonowa tez była
    Kryształ ze Zwierzyńca w zgrzewkach (nie pamiętam za ine, ale tanio)

A teraz niespodzianka.
    - Kwas chlebowy OBOLON (!) u Boboskich na Wyspiańskiego za ok 3,50/l

Leave a comment:

• Audi
    replied
    Na Wilmarkcie w hurtowni "Paszek" mają DUŻO piwa Kryształ z browaru Zwierzyniec w cenie 1,50 zł

Ale data tylko do 27-12-04

Leave a comment:

• maki
    replied
    W Auchan Swadzim są butelkowe
    Gingers Cynamonowy - nie piłem jeszcz etego wynalazku 2,99 PLN
    Wojak Premium - b. fajne chmielowe piwko - 2,49PLN

Leave a comment:

• yendras
    replied
    "Adega - wino i kawa z Portugalii", Wrocławska 21

Nie tylko wino i nie tylko kawa. Jest też piwo: Superbock (puszka i 2 rodzaje w butelce, w tym stout) oraz 2 albo 3 rodzaje piwa Cheers.
    Cen nie znam.

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    albeertos napisał(a)
    Piotr i Paweł - Stare Zegrze, aktualizacja

Byłem dzisiaj - z ciekawostek - Fortuna Speedway i Czarne, Kunter Gold (2,49 / 0,5 l butelka) i Kunter Specjał Pomorski, promcyjne 2 Koźlaki + kielich (25 zł ), Tatra 5-ciopak + szklanka za coś około 14 zł i wielopak z GŻ (Porter , Fisher, Murphy's, Paulaner itd) + szklanka Paulaner za 43 zł, Gingers Cinammon, 3 x Zlatopramen: Ciemne, Bursztynowe i Jasne (wszystkie po 3,69 /0,5 l but. NRW)
    Ja też tam dzisiaj byłem zachęcony wyborem Kunterów i Fortun. Zaobserwowałem dodatkowo Fortunę Ratuszową!

Świetny wybór w tym sklepie!

Leave a comment:

• arcy
    replied
    W Hypernova pojawili się koledzy z Czech: Samson i Litovel.

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Piotr i Paweł - Stare Zegrze, aktualizacja

Byłem dzisiaj - z ciekawostek - Fortuna Speedway i Czarne, Kunter Gold (2,49 / 0,5 l butelka) i Kunter Specjał Pomorski, promcyjne 2 Koźlaki + kielich (25 zł ), Tatra 5-ciopak + szklanka za coś około 14 zł i wielopak z GŻ (Porter , Fisher, Murphy's, Paulaner itd) + szklanka Paulaner za 43 zł, Gingers Cinammon, 3 x Zlatopramen: Ciemne, Bursztynowe i Jasne (wszystkie po 3,69 /0,5 l but. NRW)

Leave a comment:

• arcy
    replied
    To już wiem Idę dziś.

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    SP 50 to szkoła przy skrzyżowaniu gdzie jest stacja BP, po przekątnej. Od ulicy jest duża sala gimnastyczna.

Leave a comment:

• arcy
    replied
    SP 50 to ta szkoła przy skręcie na Starołękę?

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Zależy gdzie wysiadasz z tramwaju
    Jeśli obok Szkoły Podstawowej nr 50, to wystarczy iść w jej kierunku. Za nią są dwa małe bloki 4-piętrowe, za nimi pawilony handlowe, a w nich PiP.

Leave a comment:

• Audi
    replied
    arcy napisał(a)
    Gdzie dokładniej jest ten PiP? Jak trafić od tramwaju?
    Jak wysiądziesz na przystanku musisz iść prosto

Leave a comment:

• arcy
    replied
    albeertos napisał(a)
    Piotr i Paweł na Starym Zegrzu. Wczoraj widziałem Ratuszowe z Fortuny we flaszkach 0,5 l, nie pamiętam ceny.
    Gdzie dokładniej jest ten PiP? Jak trafić od tramwaju?

Leave a comment:

• maki
    replied
    Odoakr napisał

Puszek i tak nie ma!
    Wiem ze nie ma i całe szczęście ale ja napisałem o butelkach bo "z kija" Fortuna w Poznaiu jest dostępna.

A co do sklepu/masarni/bistro/pub'u to byłem tam kilka m-cy temu i.... bieda połączona z drożyzną. Jak coś było to 30% drozej niz w normalnych sklepach.

Leave a comment: