Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • achamaciek
    replied
    spryciula, ma do Was drobne 120 km

    a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
    mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa

    Leave a comment:


  • podswierkiem
    replied
    Pytając o firmowe szkło, miałem na myśli szklanki, pokale, kufle. Czy będziecie w nim serwowali piwo i czy będzie można je zakupić do kolekcji?

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Butelkowaniem sobie na początku głowy nie zawracajcie, wystarczy, że barman będzie nieobrzydliwy i spragnionemu we własną flaszunię na wynos naleje.
    Desperaci albo zapominalscy brykną do spożywczaka, kupią mineralkę, umyją nią ręce i będą mieć naczynie.
    Na początek - jak mawiał znany piwosz, W.I.Lenin - lepiej mniej, ale lepiej. Na rozruch dwa dobre piwa, w tym pils, pewnie wystarczą.
    W następnym kroku koźlak całoroczny byłby bardzo miły, można go też sezonować (maibock/herbstbock ew. winterbock).
    A może, jak pisał Pendragon (spryciula, ma do Was drobne 120 km ), dwa piwa całoroczne (np. pils i ciemne), a reszta "obrotowa" - to byłoby coś!

    Leave a comment:


  • achamaciek
    replied
    ze względu na rozmiar lokalu, nie mamy możliwości przechowywania butelkowanego piwa. dlatego zdecydowaliśmy, że butelkowanie będzie się odbywać na zamówienie, bądź w bardzo małych ilościach np. w przypadku imprez piwnych. całość pewnie wyjdzie w praniu. nie wiem jak dokładnie wyobraża sobie te kwestię mój brat ale wiem, że etykiety na butelki znalazły się już na liście projektów, które własnie robię. więc odpowiedź pewnie brzmi: tak. o szczegóły trzeba będzie popytać.

    Leave a comment:


  • podswierkiem
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
    to na początek jako stała oferta, choć zastanawiamy się czy akurat koźlak to dobry pomysł na ofertę stałą, całoroczną. zazwyczaj to piwo sezonowe.
    mamy w zamysle również piwa okolicznościowe i sezonowe. ale najpierw całość musi ruszyć. czekamy oczywiście na sugestie
    Dla mojego, niewybrednego, podniebienia wystarczy w stałej ofercie przedni pils.
    P.S. Przewidujecie firmowane waszym logo szkło (z możliwością zakupu)?

    Leave a comment:


  • achamaciek
    replied
    niestety konkretnej daty jeszcze nie mamy ale wiemy, że nie powinno to być później niż majówka

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Czy data otwarcia jest już ustalona?

    Leave a comment:


  • achamaciek
    replied
    wybaczcie, że piszę z bykami (literówkami) ale od rana siedzę przy kompie nad projektami i już moja głowa chyba zaczyny dymić

    Leave a comment:


  • achamaciek
    replied
    pewnie jest to jakiś pomysł, tylko musze go skonsultować z bratem, bo to muszą być takie gatunki, żeby warzelnia wydoliła i żeby było miejsce w leżakach. w sumie większośc decyzje pewnie będzie zależna od tego jak będzie szło to nasze piwo

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    A dlaczego nie pójść na całość? Dwa piwa w stałej ofercie, a trzecie rotacyjne - co miesiąc inne. To daje nam 14 gatunków piwa. Tego nie ma nikt w Polsce
    Jest powód by odwiedzać browar przynajmniej raz na miesiąc...
    Last edited by Pendragon; 09-03-2011, 15:14.

    Leave a comment:


  • achamaciek
    replied
    oooo.... sporo tego. nie jestem piwowarem i niektóre nazwy w ogóle nic mi nie mówią, choć fajnie brzmią. o IPA, ktoś już mi pisał w wątku powitalnym. resztę przekażę bratu. poza tym każdy, kto zabości u nas będzie mógł pewnie osobiście zajrzeć do piwowara.

    Leave a comment:


  • piotry
    replied
    u mnie w tej kolejności:
    bitter, IPA, Marcowe, porter (min 22 blg), alt, witibier

    pierwsze 2 na co dzień (wymiennie) kolejne sezonowo - jesień - zima - wiosna - lato

    Leave a comment:


  • becik
    replied
    porter

    Leave a comment:


  • pioterb4
    replied
    Abernacka z grubej rury pojechał, ale mnie tam takie pomysły jak najbardziej odpowiadają. Jeszcze IPA mogę dorzucić i rauchbiera, bo po ostatnich recenzjach pozazdrościłem Gdańszczanom

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Sugestie? Proszę bardzo!
    Stout Owsiany, Żytnie, Gose, Alt, Marcowe, Bitter......

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎