spryciula, ma do Was drobne 120 km
a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Pytając o firmowe szkło, miałem na myśli szklanki, pokale, kufle. Czy będziecie w nim serwowali piwo i czy będzie można je zakupić do kolekcji?
Leave a comment:
-
-
Butelkowaniem sobie na początku głowy nie zawracajcie, wystarczy, że barman będzie nieobrzydliwy i spragnionemu we własną flaszunię na wynos naleje.
Desperaci albo zapominalscy brykną do spożywczaka, kupią mineralkę, umyją nią ręce i będą mieć naczynie.
Na początek - jak mawiał znany piwosz, W.I.Lenin - lepiej mniej, ale lepiej. Na rozruch dwa dobre piwa, w tym pils, pewnie wystarczą.
W następnym kroku koźlak całoroczny byłby bardzo miły, można go też sezonować (maibock/herbstbock ew. winterbock).
A może, jak pisał Pendragon (spryciula, ma do Was drobne 120 km ), dwa piwa całoroczne (np. pils i ciemne), a reszta "obrotowa" - to byłoby coś!
Leave a comment:
-
-
ze względu na rozmiar lokalu, nie mamy możliwości przechowywania butelkowanego piwa. dlatego zdecydowaliśmy, że butelkowanie będzie się odbywać na zamówienie, bądź w bardzo małych ilościach np. w przypadku imprez piwnych. całość pewnie wyjdzie w praniu. nie wiem jak dokładnie wyobraża sobie te kwestię mój brat ale wiem, że etykiety na butelki znalazły się już na liście projektów, które własnie robię. więc odpowiedź pewnie brzmi: tak. o szczegóły trzeba będzie popytać.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzito na początek jako stała oferta, choć zastanawiamy się czy akurat koźlak to dobry pomysł na ofertę stałą, całoroczną. zazwyczaj to piwo sezonowe.
mamy w zamysle również piwa okolicznościowe i sezonowe. ale najpierw całość musi ruszyć. czekamy oczywiście na sugestie
P.S. Przewidujecie firmowane waszym logo szkło (z możliwością zakupu)?
Leave a comment:
-
-
niestety konkretnej daty jeszcze nie mamy ale wiemy, że nie powinno to być później niż majówka
Leave a comment:
-
-
wybaczcie, że piszę z bykami (literówkami) ale od rana siedzę przy kompie nad projektami i już moja głowa chyba zaczyny dymić
Leave a comment:
-
-
pewnie jest to jakiś pomysł, tylko musze go skonsultować z bratem, bo to muszą być takie gatunki, żeby warzelnia wydoliła i żeby było miejsce w leżakach. w sumie większośc decyzje pewnie będzie zależna od tego jak będzie szło to nasze piwo
Leave a comment:
-
-
oooo.... sporo tego. nie jestem piwowarem i niektóre nazwy w ogóle nic mi nie mówią, choć fajnie brzmią. o IPA, ktoś już mi pisał w wątku powitalnym. resztę przekażę bratu. poza tym każdy, kto zabości u nas będzie mógł pewnie osobiście zajrzeć do piwowara.
Leave a comment:
-
-
u mnie w tej kolejności:
bitter, IPA, Marcowe, porter (min 22 blg), alt, witibier
pierwsze 2 na co dzień (wymiennie) kolejne sezonowo - jesień - zima - wiosna - lato
Leave a comment:
-
-
Abernacka z grubej rury pojechał, ale mnie tam takie pomysły jak najbardziej odpowiadają. Jeszcze IPA mogę dorzucić i rauchbiera, bo po ostatnich recenzjach pozazdrościłem Gdańszczanom
Leave a comment:
-
-
Sugestie? Proszę bardzo!
Stout Owsiany, Żytnie, Gose, Alt, Marcowe, Bitter......
Leave a comment:
-
Leave a comment: