Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Dodam jeszcze, że pszenicy w poniedziałek nie było, więc nie mogę ocenić "mętności". Ale pils - z całą pewnością musiał być przepuszczony przez filtr.
-
-
Koźlak i Pils były zlekka mętnawe. Zreszta fotke tych piw znajdziesz na moim blogu.
Leave a comment:
-
-
I teraz pytanie do osób które już tam były wcześniej - czy piwa (nie licząc pszenicy oczywiście) były niefiltrowane?
Leave a comment:
-
-
Pragnę zwrócić uwagę na fragment wpisu na blogu kopyra:
"W dodatku właściciele w rozmowie nie wykluczyli możliwości przeznaczenia 1 lub 2 kranów pod rotacyjne piwo z innych zaprzyjaźnionych browarów".
Oraz na poprzedzający wpis:
"Następnie piwo będzie rozlewane do kegów, które będą składowane w pomieszczeniu fermentowni. Stamtąd wężami piwnymi trafią do baru, wyposażonego w 7 nalewaków."
Jestem niemal pewien, że w poniedziałek podano nam jakiegoś jasnego koncerniaka, prawdopodobnie Kujawiaka, a za ciemne robił być może amberowski Koźlak... Oczywiście jako własne piwa. Gdyby powiedziano, że własne piwa właśnie się skończyły, ale w zamian mogą nam zaproponować 'coś z zewnątrz", to nie byłoby afery.
Gratuluję właścicielom operatywności... Takie numery na wejściu? Oczekuję wyjaśnień od właściciela. Coś ucichł po początkowej aktywności...Last edited by Pendragon; 10-05-2011, 21:07.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziwięc parametry piw nadal pozostają wielką tajemnicą.Last edited by Rycho_128; 10-05-2011, 20:37.
Leave a comment:
-
-
To ja dodam, że mimo próby porozmawiania z piwowarem-właścicielem, to nie miał ona dla nas jakoś czasu (przez godzinę pobytu), więc parametry piw nadal pozostają wielką tajemnicą.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPróbowana gęś oraz schabowy.Last edited by Rycho_128; 10-05-2011, 16:21.
Leave a comment:
-
-
Obydwa dziś serwowane piwa były bardzo klarowne, w stopniu niespotykanym do tej pory w polskich browarach restauracyjnych. Nie sądzę żeby udało uzyskać się taki efekt bez jakiegoś rodzaju filtratora - typu np. na ziemię okrzemkową, nie z oplotuLast edited by Pendragon; 09-05-2011, 18:19.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTrochę dziwne, że browar ma miejsce na filtrator a nie ma go na drugi fermentor, co jak czytałem jest wąskim gardłem RWP
Leave a comment:
-
-
Dziś został pils, brak pszenicy i koźlaka. Zamiast nich nowość - ciemne (jeszcze bez nazwy).
Tak na prawdę to powinno się nazywać półciemne. Piwa nie zachwycają, można wypić bez obrzydzenia, ale nie zachęcają do szybkiej ponownej wizyty. Trochę dziwne, że browar ma miejsce na filtrator a nie ma go na drugi fermentor, co jak czytałem jest wąskim gardłem RWP Na plus natomiast jest jedzenie, może nieco w fikuśnej formie, ale za to dają bardzo duże porcje. Głodnym się nie wyjdzie. Próbowana gęś oraz schabowy.
Leave a comment:
-
-
Dla mnie porażka na całej linii. Nic nie usprawiedliwia osób decyzyjnych w browarze. Pewnie nie mają jeszcze rozeznania co do zejścia poszczególnych warek, ale co to klienta obchodzi.
Może zabraknąć jakiegoś piwa warzonego okazjonalnie, ale żeby nie było podstawowych piw z menu. Kaplica.
Leave a comment:
-
-
Wizyta w warzelni
Byłem w piątek 6 maja o godz 18.00
Ku mojemu zaskoczeniu w warzelni piwa nie było piwa ?!
Nie wiem, jak to rozumieć, na trzy oferowane gatunki był tylko jeden!!!
Wnioski wyciągnijcie sami.
Leave a comment:
-
-
Fotki i pierwsze oceny piw znajdziecie również tutaj: http://piwnyturysta.wordpress.com/20...warzelni-piwa/
Leave a comment:
-
-
Lokal z ogromnym potencjałem. Lokalizacja świetna a widok od strony wyspy po prostu oszałamiający. Muzyka niegłośna - leciał lekki samplowany jazz a'la ninja tune. Spróbowałem dania indyjskiego - smaczne. Następnym razem spróbuje coś z menu dedykowanego do piwa.
Na własną prośbę zostałem oprowadzony po części browarnianej - dziękuję miłej obsłudze. Jest możliwość spisania na odwrocie wafla uwag dla piwowara, co uczyniłem .
Jeżeli chodzi o piwo, to warki, które teraz serwują (rozruchowe) moim zdaniem nie powinny być szczegółowo analizowane sensorycznie, gdyż sporo w nich niedociągnięć (np. mało chmielu w koźlaku i pilsie + nuty górnofermentacyjne, brak kwaskowatości w weizenie, itd.) . Życzę piwowarowi i całej załodze warzelniczej szybkiego nabrania doświadczenia - niech każda kolejna warka będzie smaczniejsza.
Przydało by się też więcej szkła dedykowanego (przynajmniej dla weizena).
Na pewno niejednokrotnie będę wracał! Gratulacje pomysłu
Leave a comment:
-
Leave a comment: