Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Bardzo dawno nie byłem. O kwachach co prawda dawno nie słyszałem, ale i zwyżki poziomu jakiejś szczególnej to bym się nie spodziewał.
Leave a comment:
-
-
Czy w Warzelni nadal serwuje się kwasiżury albo koncerniaki, czy można liczyć na jakieś piwo?
Leave a comment:
-
-
Ja byłem w sobotę. Piłem tylko Ale. Znośne, lecz jak to w Warzelni bywa bez rewelacji. Zimą, to raczej słabe miejsce do napicia się piwa. I nie chodzi mi o bro, bo to jak jest pijalne, to już
jest dobrze, tylko o sam lokal. Przyjemne tarasy z oczywistych względów są nieczynne, a w środku, to raczej jest restauracja, okupowana przez ludzi z korpo i byznesmenów. Wystrój jest niby ok, ale jakoś tak jest, że gdzie byś nie usiadł czujesz się jak na korytarzu.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziKujawiaka i miodowe ważą (po zważeniu sprzedają jako własne). Czasem uwarzą coś od siebie.
Leave a comment:
-
-
Kujawiaka i miodowe ważą (po zważeniu sprzedają jako własne). Czasem uwarzą coś od siebie.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziTak, koncernowy Kujawiak to jest też ich warzone na miejscu piwo. Warzą chyba jeszcze tyskie i żubra
Leave a comment:
-
-
Tak, koncernowy Kujawiak to jest też ich ważone na miejscu piwo. Ważą chyba jeszcze tyskie i żubra
Leave a comment:
-
-
Trzeba ich przycisnąć do muru by się prawdy dowiedzieć. Pamiętam taką akcję z pilsem...
Leave a comment:
-
-
Wczoraj zawitalem przejazdem do lokalu, ogolnie bardzo mi sie spodobalo. Mila atmosfera, piwo, muzyka. Pilem ciemne miodowe, a z tego co sie dopytalem to jest ich warzone piwo.
Leave a comment:
-
-
Zapomniałem dodać, że piwa kupiłem na wynos (jeszcze nie sprawdzałem, jakie ), a na miejscu piłem ciemne miodowe. I teraz nie wiem, co piłem... Wiem tylko, że było za słodkie...
Leave a comment:
-
-
Byłem w miniony czwartek chyba pierwszym gościem.
Lokal od ulicy mocno niepozorny, przejechałem ze dwa razy obok, zanim go znalazłem. Z drugiej strony lokalizacja to rekompensuje, bardzo sympatyczne otwarcie na wodę (zakole Brdy chyba), w której baraszkują kaczki i łabędzie.
Wnętrze niezbyt duże, tanki są dumnie błyszczące . Wystrój w stylu restauracyjnym, ale bez przesadnego zadęcia. Trochę panuje zamieszanie, bo lokal chyba się rozbudowuje, kręcą się tzw. fachowcy.
Obsługa miła, gęsi rosół i gęsie carpaccio smaczne (ponoć gęsinę podają całorocznie, i bardzo dobrze!). Kibelek także restauracyjnie schludny.
Obok jest całkiem dobry sklep z winem, ceny urealnione .
Leave a comment:
-
Leave a comment: