Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Lublin, Staszica 3 A, Twin Brothers Brewery

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4775

Lublin, Staszica 3 A, Twin Brothers Brewery

Nowy brewpub w Lublinie, z którego zdjęć nie zamieszczam, bo prawie wszystko widać, kiedy przejrzy się ich profil na fb. Lokal kameralny, z całym sprzętem na widoku, a sprzęt produkcji chińskiej. Obaj bracia kontaktowi. Na kranach na początek Helles, APA i Miodowe plus jeszcze pils z Redena. Próbowałem dwóch pierwszych, z których helles wydał mi się porządny, zaś APA z kolei wydała mi się ciut za mało pochmielona z dość wyraźną nutą słodową, co mnie trochę zdziwiło. Ponadto w lodóweczce mają na wynos pilsa i bezalkoholowe własnej produkcji. Do piwa oferują gratis cebularza. Ceny dość wysokie za piwa w trzech pojemnościach: 0, 25 - 12 zł, 0,5-23 zał, 1 l - 41 zł. Kuchni się nie przewiduje, są tylko "przekąski" w cenie 12 zł. W najbliższych planach jest, jak poinformawała mnie dwuosobowa załoga, uwarzenie marcowego. Mimo że lokal w nowym mini-apartamentowcu i bez fajerwerków, siedzi się przyjemnie.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19371

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Ponadto w lodóweczce mają na wynos pilsa i bezalkoholowe własnej produkcji.
    Nie sądę, by bezalko było ich - nie mają sprzętu do dealkoholizacji.

Do piwa oferują gratis cebularza. Ceny dość wysokie za piwa (...)
    Wysokie, bo cebularz wliczony

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4775

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes

Nie sądę, by bezalko było ich - nie mają sprzętu do dealkoholizacji.

Wysokie, bo cebularz wliczony
      Ha ha, szkoda, że nie zapytałem, sprzedają w butelkach z własną etykietą. Czyli nieładnie...

Comment

• e-prezes
        e-prezes commented
        Editing a comment
        W teorii mogli zawieźć swoje piwo z % do innego browaru, który ma i tam przerobić, ale nie sądzę, by to było opłacalne na małą skalę jaką oni dysponują. Skoro mają Redena to może od nich jest bezalko.
    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4775

O.K., nie znoszę braku rzetelności w czymkolwiek, a teraz przyznaję się do pomyłki. W rozmowie z panami z Twin Brothers padło stwierdzenie także o przymierzaniu się do uwarzenia pilsa. Jakoś nie przyszło mi do głowy, kiedy brałem butelki od nich, że pils z lodówki z etykietą jak wół "Twin Brothers Brewery" może być nie ich. A po powrocie do domu pijąc tego pilsa i myśląc, że pwio jest owszem, owszem, zerknąłem na małymi literkami oznajmone: Wyprodukowane przez Grupa Reden Sp z o.o. dla... itd. To samo dotyczy pewnie bezalkoholowego, ktorego nie wziąłem.
      Swoją drogą trochę mnie to irytuje: gdybym dopytał, to pewnie szefowie powiedzieli mi, jak się sprawy mają, ale ta etykieta jest trochę nie fair: sugeruje piwo warzone na miejscu, nie każdy czyta malutką informację o miejscu produkcji.
      Także ten tego, na razie na kranie mają swoje trzy piwa, a w butelkach z Redena.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; Dzisiaj, 01:45.

Comment