Już w tę niedzielę startuje tarchomińska filia Czeskiej Piviarni. Będzie to najdalej wysunięty na północ lokal z dobrym piwem w Warszawie, a po przeniesieniu PDSL również najlepiej zaopatrzony piwny punkt po prawej stronie Wisły. 6 kranów, oferta pewnie zbliżona do tego co jest dostępne na Popiełuszki. Odmianą powinna być zdecydowanie większa powierzchnia: ok. 50 m2 sali i dodatkowo 40 m2 tarasu do dyspozycji. Wygląda na to, że powiększy się też czeska oferta kulinarna. Dojazd z lewobrzeżnej Warszawy jest całkiem komfortowy: liczne połączenia z Metra Młociny, do tego 518 z centrum, w nocy jeżdżą N01 i N13.
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Porajów 10, Czeska Piviarnia Hospoda Tarchomin
Collapse
X
-
Asortyment piwny podobnie jak w Piviarni na Żoliborzu, trzyma poziom 6 kranów: 4 czeskie 2 polskie. Natomiast trzeba docenić kuchnię, bo jedzenie naprawdę przyzwoite: zasmażany ser z frytkami jak najbardziej ok, zdegustowałem też hermelin - przyzwoicie. Znacznie większa przestrzeń niż na Żoliborzu, klimat taki raczej osiedlowy.
Comment
-
-
Kuchnia zgodnie z zapowiedziami dużo bardziej rozwinięta od tej z Żoliborza, dostępny spory wybór dań. Ciekawym pomysłem jest grill samoobsługowy - płaci się tylko za mięso, dostaje się je na talerzyku, a dalej już proszę samemu. W cenie mięsa sa dodatki (chleb, ogórki, musztarda itp) bez ograniczeń, no i funkcja integrująca wspólnego grillowania - rzecz nieoceniona.
Z ciekawostek - jest lana kofola! Chyba jedyne miejsce w wawie, gdzie ten trunek z kija da się zakupić.
Comment
-
-
W ostatni piątek (11.09) w Czeskiej był pokaz podwójnego warzenia AIPY i Coffee Pale Ale w którym miałem okazję uczestniczyć. Mimo słabej frekwencji (bardzo późno ogarnęliśmy datę warzenia, więc rozreklamowanie imprezy było słabe plus BGM we Wrocławiu) impreza udana i prawdopodobnie będzie kontynuowana. AIPA będzie do spróbowania z kega na urodzinach Czeskiej na Żoliborzu w ostatni weekend września, Coffee Pale Ale idzie w butelki i na Warszawski Konkurs Piw Domowych.
Comment
-
Comment