Był tam ktoś ostatnio ??? Co teraz tam polewają ??
pozd
Nowy Świat 22/28, Pub Windigo
Collapse
X
-
Pojawiło się Zdrojowe z Konstancina, szkoda że tylko pasteryzowane. Zdecydowanie ciekawsza jest informacja, że być może pojawi się beczkowy Konstancin. Ma to być uzależnione od powodzenia sprzedaży piwa butelkowego, chociaż zwróciłem uwagę że pasteryzowana butelka i niepasteryzowana beczka to dwie różne bajki...Leave a comment:
-
Z lanych jest Zlatopramen jasny i Tyskie. Z butelki 3 obolony, miodowe i wyborne, baltas, stout, plum, desperados, lech, pilsner. Chyba niczego nie zapomnialem.Leave a comment:
-
Wracam z Windigo gdzie zainstalowali sobie TV i mozna ogladac euro przy dobrym piwie
W Windigo wrocil w koncu lany Zlatopramen! Jak zwykle wchodzi jak woda
No i Wlosi dostali do tego wszystkiego w tylekLeave a comment:
-
Ta dyskusja zeszła na inne tory. Przypominam, że jest to temat konkretnego lokalu, a nie wyższości piwa lanego nad butelkowym i odwrotnie.Leave a comment:
-
Ja z kolei n igdy nie zrozumiem picia piwa z butelki w knajpie. Cóż inne pewnie pokolenie i inne zapatrywania na różne sprawy. Ja w ogóle preferuję piwo z beczki. Butelka możed być na konar z kolesiem nad rzeką, na picie w pociągu, w domu na imprezie ale nie w knajpie. Knajpa=piwo beczkowe. Szczególnie jeżeli piwo butelkowe w tej knajpie kosztuje kilka razy więcej niż w sklepie.
Beczkowe zawsze lepsze - Kto ma wiedzieć ten wie
Poza tym piszesz o piwach zagranicznych - niech wezma piwo z polskiego browaru - podpisza dobrze umowę i nie bedzie problemu. A pęd włascieli do uzalezniania brania piwa od gadżetów mnie tylko zochdyza do tych właścicieli. Uważam, zę właściciel powinien sam kupić kufle a nie liczyć i obciążać tylko dostawcę. A kufel z prawdziwego szkła gruby klasyczny praktycznie nietłukący się kosztuje 5 PLN, szklanki jeszcze są tańsze. Chciwość włascicieli mnie załamuje nie pierwszy raz. I co z tego, że browar dał 4 kufle? Należy się cieszyć, że się ma w ofercie dobre piwo a nie liczyć tylko na "gratisy".Leave a comment:
-
To prawda, mało kto ma wenę, żeby się szarpać z nierzetelnym dostawcą. Jednak taka Melyna jakoś w tym względzie sobie radzi, a z beki mają Łomżę i Namysłów, czyli coś raczej niezbyt często w Warszawie spotykanego.Leave a comment:
-
Nie do konca sie zrozumielismy. Ja nie mowie, ze sygnowana szklanka to jakis wypas. Naprawde nie widze roznicy czy pije Lecha w szklance Zywca czy Krolewskiego i wcale sie nie zgodze co do wylacznosci. W wielu knajpach nie ma wylacznosci ( np. w Windigo jest Lech i Tyskie a maja Desperadosa ktory podlega pod Zywca ) ale chodzi glownie o wygode. Jezeli masz niekonwencjonalne piwo z kija to placisz cene niedostawania KEGow na czas, problemow z promocja, ze szklem, z serwisem, i tu jest najwiekszy problem. Dlatego wiekszosc knajp bierze sobie za podstawowe piwo z beki, piwo z kija, koncerniaka. Wie przynajmniej, ze przyjedzie na czas, ze bedzie mial podstawowe szklo, ze nie bedzie problemow. Zauwazylem ze w Waszawie jeszcze niektore knajpy decyduja sie na ten szalony krok posiadania tylko "innych piw" z kija. Łysy Pingwin, podczas gdy Heineken przejmowal Zlatopramena ktorego mieli z kija, byl po prostu w dupie, bo nie posiadal piwa z kija. Musieli wziac zamiennik, wiec wzieli chyba Svyturysa Extra. Jest to jednak duzy problem - firma John King to firma-porazka. To samo dotyczy Pracovni i ich dostawcy piw- Carey Agri. Tak samo, zdarzalo sie, ze nie mieli piwa z kija.Leave a comment:
-
Istotnie tak bywa, że butelkowe jest lepsze. Podzielam jednak nastawienie Zythuma - do knajpy idę spróbować beczkowego, bo butelkowe mam sklepie. Różnice bywają spore, zwłaszcza jeśli beczka jest świeża. W przypadku pilsa to podstawa.
A w kwestii dawania ciała nie do końca się zgadzam. Koncerny po prostu popsuły rynek swoją gadżetową korupcją (umowy na wyłączność). Mnie sygnowana szklanka nie jest w knajpie do szczęścia potrzebna, mam kilkadziesiąt sztuk w domuNajlepsza opcja to i tak gruby anonimowy kufel, a poza tym najważniejsze przecież to, co w środku.
Leave a comment:
-
Mniejsze browary sa tak nie ogarniete, ze ani nie zapewniaja schladzarki,ani szklanek,ani serwisu, wiec nie ma co sie dziwic, ze wiekszosc pubow wybiera piwo lane z koncernu zeby miec spokoj. W Pracovnii nie raz sie zdarzalo, ze po lanym Budweiserze zostal tylko nalewak i piwa byly z butli. Jakos nikt nie narzekal tylko pil. To problem piwa importowanego. W Windigo byl bardzo dobry jasny Zlatopramen z kija. Barman mi mowil, ze po prostu przestali go importowac. Moze wroci ale nie wiadomo. Poza tym powiedzial mi, ze ich podejscie do klienta jest totalnie prlo-wskie. Mieli 4 kufle. Tyle im zapewnil Zlatopramen. Poza tym zapewnil im tez nieregularne dostawy a na koniec absolutnie przestal piwo eksportowac. Co do piwa krajowego, w Antykwariacie mieli Gotyckie i Grudziadzkie. Zostaly po nich nalewaki. Barman mowil, ze przestali lac je w KEGi. Zostal Budweiser 1795 smierdzacy drozdzami oraz butelkowe. W Windigo byl tez przez pewien czas Ciechan z kija ale z butli byl o wiele lepszy. Takze nie rozumiem co daje Ci ten "kij". Jezeli polskie browary regionalne daja ciala, to nie dziwie sie ze ludzie wola brac pewne koncerniaki. Z butlami jest napewno mniejszy problem. A mi z butli pic nie przeszkadza.Leave a comment:
-
Chodziło mi o piwa lane. Piwo z butelki to sobie mogę kupić w sklepie kilkakrotnie taniej.Leave a comment:
-
-
>
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-05-27, 01:56.Leave a comment:
-
<8tys postow, 7lat na browar.biz.... i zero kumacji>Ostatnia zmiana dokonana przez PanKrecik; 2008-05-27, 01:17.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Niech Świat Pozna Twoje Piwo 22.02.2025 PINTA
https://browarpinta.pl/konkurs/- Maibock 16-18°Blg
- Double Cold IPA 18-20°Blg
- Hazy IPA z polskim chmielem 14-15°Blg
- Foreign Extra Stout 14-18°Blg
2024-11-28, 13:54 -
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
-
-
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
-
Channel: Niemcy
-
-
... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes
Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Choć właściwie powinno być beer shop & pub...
Nic nie jadłem tam, więc może coś przeoczyłem.
Nie wiem od kiedy, ale jak już tu wspominałem lokal się przeniósł i rozszerzył swoją działalność także o wyszynk. Nie tylko zakupione w sklepie butelki, ale także lane piwa - 8...-
Channel: Kraków
2022-06-29, 20:40 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: