Kolejny raz mamy zaszczy zaprosić na wspólne warzenie piwa w Omercie.
Wtorek 28 czerwca 2011. Początek o 17.00
Tym razem, zainspirowani dziełem Pinty, zabierzemy się za American IPA.
Planujemy użyć:
- słód pale ale 5,5 kg
- słód monachijski ciemny 1 kg
- słód Carahell 0,4 kg
- chmiel Chinook 50 g (w 2 ratach: 60' i 1')
- chmiel Amarillo 45 g (w 2 ratach: 25' i 10')
- chmiel Cascade 30 g (1')
Pozostałe 25 g Chinook i Amarillo na cichą.
Drożdże US-05.
Warzenie będzie połączone z degustacją wita i portera z wcześniejszych pokazów.
Właśnie testujemy drugą warkę Ataku chmielu. A do tego:
Ciechan miodowy
Ciechan pszeniczny
Żywe
Koźlak
Wiśnia w piwie
Mastne niepasteryzowane
Orkiszowe
Odsiecz wiedeńska
70 szylingów
Kormoran jasny
Gościszewo ciemne
Na dzisiejszy dzień mamy przewidzianą kolejną prapremierę piw PINTA.
Jak miejsca w nalewakach się zwolnią to pojawią się dzisiaj 2 z 3 nowych piw (Odsiecz wiedeńska, Pierwsza pomoc lub 70 szylingów).
A ponadto lejemy:
Mam małe pytanko do rugby: w ostatnich 2 postach są oferty piwka lanego - na poniedziałek i na weekend - i te oferty są takie same! Mam nadzieję, że w weekend pojawi się coś nowego
Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
Nowo otwarty lokal, przy rogu Warszauera i Jakuba. Miejsce odwiedziłem pierwszy raz, więc jeszcze cen nie zapamiętałem. Miejsce pozostawiło bardzo miłe wrażenie, a zwłaszcza antresola, na której można bardzo miło spędzić czas.
Przyjeżdżam do Krakowa na weekend, gdyby ktoś miał wolną niedzielę to zapraszam, pub Omerta na Kazimierzu, godz 20. Ale ostrzegam, wegetarianie będą
Jakby co zostawiam tel: 505037942
Leave a comment: