Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Dwa szybkie i kilka spostrzeżeń:
- od 5/7 lat praktycznie nic się nie zmienia(oprócz rotacyjnej wymiany ludzi za barem)
-moze i środek tygodnia i pora roku nie ta, ale z początku wizyty w środku klienteli tylko trochę więcej niż obsługi
-może akurat tak trafiłem, ale w lokalu chyba jeszcze piwnym(?) przez ten czas sprzedano więcej alkoholu w innej formie niż piwo. Zdecydowanie najwięcej kasy zarabia na siebie mikrofalówka i Grzaniec Galicyjski
- zauważalnie więcej pozycji alkoholi innych niż piwo za barem niż przy ostatniej wizycie.
Zima zimą (ceny cenami),ale chyba ciężkie czasy dla browarów dopiero przed nami. -
Tytułem uzupełnienia: mimo, że upływ czasu robi swoje wciąż jest tam trochę ludzi. Krany nie mają już podziału na zagraniczne i krajowe tylko są pomieszane w obu salach.Leave a comment:
-
Dużo czasu (i Wisły pod Wawelem) u-płynęło... pomimo pozornego zastoju lokal się zmienił. Nie ma w nim już życia! Owszem jest spory wybór piw zarówno krajowych jak i zagranicy, ale coraz bardziej są to piwa popularne (oczywiście z dominacją kraftu i bez "koncernu"), ale lokal nie ma już tej magii co dawniej, a twarze obsługi coraz to nowe. Nie to żebym miał coś do obsługi..., ale pamiętam początki... i mi żal.Leave a comment:
-
W dobrych lokalach dawne tradycje funkcjonują do dziś.Leave a comment:
-
Niestety to co na początku epoki wielokranów było normą czyli informacja klienta o wadliwym piwie, konsylium wokół baru i zazwyczaj odpięcie beczki, dzisiaj się nie zdarza tak często. Dlaczego? KMWTW
Leave a comment:
-
Właśnie wyszliśmy z Omerty ze znajomymi... Bywam tam od jakichś 7 lat, ale dziś było maprawdę słabo. Kolega (niezbyt obeznany w temacie) poprosił o dobre ciemne piwo - dostał Bomb IV (23 blg, 10% alk, 21pln). Zamiast doradzić, wcisnęli najdroższe. Przykre. Drugi kolega zamówił Atak Chmielu, piwo było skwaśniałe a pani przy barze uperała się że to powinno właśnie tak smakować (sic!). Musiał zamówić inne, o żadnym zwrocie nie było mowy. Przykro obserwować jak niegdyś ciekawy lokal, podupada w tak spektakularnym stylu.Leave a comment:
-
-
-
Mało profesjonalne podejście lokalu...Wczoraj Bieluch z Piwnego Podziemia nie był najwyższych lotów w tym lokalu. Nie dało sie tego wypić z przyjemnością więc oddałem 3/4 szklanki bez pretensji. Za to dowiedziałem się od barmana że ten wit jest cacy, że witbiry nie mają piany a na koniec że chyba nie pijam witbirów bo sie nie znam.
Śmiesznego typka zabijam śmiecham do teraz... Jakby beczka była pełna gówna też trzeba ja sprzedać, wiadomo.Leave a comment:
-
Wczoraj Bieluch z Piwnego Podziemia nie był najwyższych lotów w tym lokalu. Nie dało sie tego wypić z przyjemnością więc oddałem 3/4 szklanki bez pretensji. Za to dowiedziałem się od barmana że ten wit jest cacy, że witbiry nie mają piany a na koniec że chyba nie pijam witbirów bo sie nie znam.
Śmiesznego typka zabijam śmiecham do teraz... Jakby beczka była pełna gówna też trzeba ja sprzedać, wiadomo.
Leave a comment:
-
W piątek wszystko wyglądało jak za dawnych lat tyle, że już bez ciśnienia na zagraniczne piwa. O'Hara stout mi wystarcza. I fajnie spotkać starych znajomych.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej...-
Channel: Czechy
-
-
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...-
Channel: Rumunia
-
-
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol 6%, ekstrakt 15,5, IBU 52. Piwo mętne całkowicie, nie przejrzyste, brązowo-bursztynowo-pomarańczowe. W połączeniu z zapachem wydawało się AIPĄ. Piana średnio gruba, ogromna i bardzo trwała. Rewelacja. Zapach intensywny. Zdecydowanie chmielowy....-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-10-26, 22:33 -
-
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol?, ekstrakt? Kolor schwarz. Pod światło, a niewiele go się przebija, rubinowe. Mętne. Piana średniej wielkości, beżowo kawowa, drobniutka, trwała. Zapach średnio silny. Dominują palone nuty. W smaku także palone, dość wytrawne, lekko drożdżowe....-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-10-12, 21:45 -
-
Piwo otrzymane w Omercie na warzeniu. Butelka 0,5l. Moc 7%, ekstrakt 19,5. Piwo koloru ciemno brązowego, prawie czarnego. Pod światło słabiutkie rubinowe przebłyski. Mętne. Piana kawowa, drobna, gdzieniegdzie durze banieczki. Duża, dość szybko opada do średniej. Dalej już powolutku się redukuje....-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-05-15, 21:57 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: