Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Dwa szybkie i kilka spostrzeżeń:
- od 5/7 lat praktycznie nic się nie zmienia(oprócz rotacyjnej wymiany ludzi za barem)
-moze i środek tygodnia i pora roku nie ta, ale z początku wizyty w środku klienteli tylko trochę więcej niż obsługi
-może akurat tak trafiłem, ale w lokalu chyba jeszcze piwnym(?) przez ten czas sprzedano więcej alkoholu w innej formie niż piwo. Zdecydowanie najwięcej kasy zarabia na siebie mikrofalówka i Grzaniec Galicyjski
- zauważalnie więcej pozycji alkoholi innych niż piwo za barem niż przy ostatniej wizycie.
Zima zimą (ceny cenami),ale chyba ciężkie czasy dla browarów dopiero przed nami. -
Tytułem uzupełnienia: mimo, że upływ czasu robi swoje wciąż jest tam trochę ludzi. Krany nie mają już podziału na zagraniczne i krajowe tylko są pomieszane w obu salach.Leave a comment:
-
Dużo czasu (i Wisły pod Wawelem) u-płynęło... pomimo pozornego zastoju lokal się zmienił. Nie ma w nim już życia! Owszem jest spory wybór piw zarówno krajowych jak i zagranicy, ale coraz bardziej są to piwa popularne (oczywiście z dominacją kraftu i bez "koncernu"), ale lokal nie ma już tej magii co dawniej, a twarze obsługi coraz to nowe. Nie to żebym miał coś do obsługi..., ale pamiętam początki... i mi żal.Leave a comment:
-
W dobrych lokalach dawne tradycje funkcjonują do dziś.Leave a comment:
-
Niestety to co na początku epoki wielokranów było normą czyli informacja klienta o wadliwym piwie, konsylium wokół baru i zazwyczaj odpięcie beczki, dzisiaj się nie zdarza tak często. Dlaczego? KMWTWLeave a comment:
-
Właśnie wyszliśmy z Omerty ze znajomymi... Bywam tam od jakichś 7 lat, ale dziś było maprawdę słabo. Kolega (niezbyt obeznany w temacie) poprosił o dobre ciemne piwo - dostał Bomb IV (23 blg, 10% alk, 21pln). Zamiast doradzić, wcisnęli najdroższe. Przykre. Drugi kolega zamówił Atak Chmielu, piwo było skwaśniałe a pani przy barze uperała się że to powinno właśnie tak smakować (sic!). Musiał zamówić inne, o żadnym zwrocie nie było mowy. Przykro obserwować jak niegdyś ciekawy lokal, podupada w tak spektakularnym stylu.Leave a comment:
-
-
-
Wczoraj Bieluch z Piwnego Podziemia nie był najwyższych lotów w tym lokalu. Nie dało sie tego wypić z przyjemnością więc oddałem 3/4 szklanki bez pretensji. Za to dowiedziałem się od barmana że ten wit jest cacy, że witbiry nie mają piany a na koniec że chyba nie pijam witbirów bo sie nie znam.Śmiesznego typka zabijam śmiecham do teraz... Jakby beczka była pełna gówna też trzeba ja sprzedać, wiadomo.
Leave a comment:
-
Wczoraj Bieluch z Piwnego Podziemia nie był najwyższych lotów w tym lokalu. Nie dało sie tego wypić z przyjemnością więc oddałem 3/4 szklanki bez pretensji. Za to dowiedziałem się od barmana że ten wit jest cacy, że witbiry nie mają piany a na koniec że chyba nie pijam witbirów bo sie nie znam.Śmiesznego typka zabijam śmiecham do teraz... Jakby beczka była pełna gówna też trzeba ja sprzedać, wiadomo.
Leave a comment:
-
W piątek wszystko wyglądało jak za dawnych lat tyle, że już bez ciśnienia na zagraniczne piwa. O'Hara stout mi wystarcza. I fajnie spotkać starych znajomych.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej...-
Channel: Czechy
-
-
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
-
Channel: Rumunia
-
-
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
-
Channel: Czechy
-
-
Serdecznie zapraszamy na kolejny już pokaz warzenia piwa, na krakowski Kazimierz, do pubu "Omerta"
Tym razem zrobimy dubbla.
Zaczynamy jak zwykle o 17.
Surowce i sprzęt dostarcza homebrewing.pl2012-10-05, 12:23 -
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol 6%, ekstrakt 15,5, IBU 52. Piwo mętne całkowicie, nie przejrzyste, brązowo-bursztynowo-pomarańczowe. W połączeniu z zapachem wydawało się AIPĄ. Piana średnio gruba, ogromna i bardzo trwała. Rewelacja. Zapach intensywny. Zdecydowanie chmielowy....
-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-10-26, 23:33 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: