"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Wczoraj odwiedziłem Brovarnię (dokładnie to lobby hotelowe).
Poprosiłem o Milk Stout (zawsze przynoszą mi z Brovarni) ale przyszedł Michał i stwierdził, że akurat myją instalację.
Poprosiłem więc o ciemne i ku mojemu zdziwieniu poprawiło się - wydaje się mieć więcej "ciała" i mniej posmaków palonych co mi pasuje Polecam.
"Piw specjalnych" w Brovarni już nie będzie
Rozmawiałem dziś z Michałem Saksem i taką nieciekawą informację mi przekazał.
Uzasadnieniem jest wyższy koszt produkcji i dezorganizacja pracy - moim zdaniem wielka szkoda.
Została jeszcze końcówka ostatniego piwa specjalnego - Milk Stouta.
"Piw specjalnych" w Brovarni już nie będzie
Rozmawiałem dziś z Michałem Saksem i taką nieciekawą informację mi przekazał.
Uzasadnieniem jest wyższy koszt produkcji i dezorganizacja pracy - moim zdaniem wielka szkoda.
Została jeszcze końcówka ostatniego piwa specjalnego - Milk Stouta.
Ciekawe posunięcie, szczególnie w kontekście faktu, że coraz więcej browarów restauracyjnych próbuje warzyć coś specjalnego...
Ciekawe posunięcie, szczególnie w kontekście faktu, że coraz więcej browarów restauracyjnych próbuje warzyć coś specjalnego...
Mnie też to dziwi i martwi jednocześnie
Ostatnimi czasy chodziłem do Brovarni głównie na "piwa specjalne".
AIPA, Dymione i Sweet Cow w ich wydaniu uważam za bardzo udane.
Ps. Właśnie jadę spić resztki Słodkiej krówki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
To Dymione będzie ostatnie ostatnie?
Okazało się, że sytuacja jest dynamiczna...
Nie chcę wrzucać niesprawdzonych informacji, więc wstrzymam się z odpowiedzią.
Być może ktoś inny - coś innego...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
Comment