Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania
Collapse
X
-
-
Wywiad jaki zrobiłem w barze w czasie długiego weekendu wskazywał na to, że duża sala miała zostać przerobiona na sale dla palących - w myśl przepisów zamkniętą od baru drzwiami oddzielającymi ją od strefy niepalącej w której musi mieścić się bar a do której tutaj włączone zostają tez pozostałe sale. Pewnie do tego też ta rozbudowa wentylacji. Fajnie - będzie nadal gdzie z fajeczką usiąść bo wyjście na 1,5 godziny przed lokal jakoś mało mi się uśmiechało zwłaszcza w kontekście zimowej aury.Pozdrawiam, MaciekComment
-
Czyli prysły moje mrzonki o dotlenieniu Proletaryatu. Tam pewnie też postawią drzwi między barem a główną salą i dalej będzie wędzarnia
Przepraszam za OT.
Comment
-
Byłem ze znajomymi niedawno w Oldschoolu i miałem nadzieję, że w końcu napijemy się dobrego piwa (jak to wcześniej bywało) i (jako, że było już po 15.11.2010) nie przesiąkniemy dymem z papierochów.
Niestety mimo, że założono drzwi oddzielające sale dla palaczy od tej dla niepalących to drzwi te były cały czas otwarte i dym bez przeszkód rozprzestrzeniał się po całym pubie.
Rozumiem, że właściciele Oldschoola nastawiają się na klientów-palaczy, ale to może spowodować po pierwsze odpływ tych którzy nie palą i chcą oddychać bez wciągania w nozdrza dymu, a po drugie (jak ktoś będzie upierdliwy) może skutkować mandatem od odpowiednich służb...Comment
-
Prawdopodobnie tu wylądujemy po giełdzie w sobotę. Czy można prosić o info co obecnie jest lane z kija?"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Byłem kilka razy i niestety, ale ten dym to jest problem. Rodzina nie ma nic przeciwko temu, abym sobie pifko na mieście wypił, ale jak wracam cały przesiąknięty dymem to się zawsze nasłucham. Poza tym wszystkie ciuchy do prania...to gorsze nic kacRozumiem, że właściciele Oldschoola nastawiają się na klientów-palaczy, ale to może spowodować po pierwsze odpływ tych którzy nie palą i chcą oddychać bez wciągania w nozdrza dymu, a po drugie (jak ktoś będzie upierdliwy) może skutkować mandatem od odpowiednich służb...
Comment
-
Oj, niedobrze to wygląda - chciałem zaciągnąc tam kolegów z okazji 40 urodzin jednego z nich, ale w tej sytuacji jakoś mnie to zniechęca...
Czy właściciele mogą się ustosunkowac do tych informacji? Jakie środki podjęli żeby rzeczywiście umożliwic niepalącym przebywanie w środowisku przyjaznym dla zdrowia?
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
"Niestety mimo, że założono drzwi oddzielające sale dla palaczy od tej dla niepalących to drzwi te były cały czas otwarte i dym bez przeszkód rozprzestrzeniał się po całym pubie. "
drzwi, którą są cały czas otwarte nie załatwiają tematu, ale z tego co zauważyłem to właściciele są palący więc w tym lokalu palacze zawsze będą mieli lepiej, ale może się mylę?Comment
-
swieta swieta i po swietach.
Witam,
Czy juz otwarte po okresie swiatecznym?
Jesli tak to co jest dostepne z kija?Comment
-
A czy właściciele w końcu mogliby się ustosunkowac do pytania odnośnie [U]porządznego[U]odseparowania palących od niepalących? Bo przyznam, że ostatnio z uwagi na brak info nie poszedłem do Old School Pubu - stwierdziłem, że lepiej nie pakowac się w niewiadome miejsce i poszedłem gdzie indziej.
Ostatnia zmiana dokonana przez snorre; 2011-01-19, 23:49.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment