Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• heckler
    replied
    Piwa, oraz piwne menu. Dodam, że obecna cena piw, to 18 / 35 zł. za tzw. piwa standardowe, oraz 19 / 37 zł. za piwa premium. Pojemność oczywiście 0.4 i litr.
    Są jeszcze piwa sezonowe w cenie 18 zł. za 0.33 i 39 zł za litr.
    Attached Files

Leave a comment:

• heckler
    replied
    Dawno tam nie byłem, oj z 10 lat na pewno już minęło. W sobotę jak to w sobotę, wszystko porezerwowane, a na piętrze impreza zamknięta . Na kranach sześć piw, a my zdecydowaliśmy się na jasne i stout. Obecnie piwa są znacznie smaczniejsze, niż to co pamiętam z przed 10- lat. Fanem nie zostanę, ale karcić też nie zamierzam.
    Niestety na pozostałe piwa brakło czasu, bo od 20-tej mieliśmy rezerwację na koncert, a tam na kranach Ostravice

Attached Files

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    W piątkowy czerwcowy wieczór całkiem sporo ludzi.
    Wzięliśmy marcowe i red ale, do tego tatara i bajgla z szarpaną wołowiną.
    Do bajgla były genialne fryty, najlepsze, jakie jakie jadłem, dokąd pamięcią sięgam.
    Reszta też w porządku, piwa smaczne. Na wynos w butelkach także piwa z Wisły (browaru).
    Zdaje się, że piwa z tego browaru dostępne są także na rynku w jakiejś miłej knajpce z ogródkiem.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Piwa, miom zdaniem nieco poniżej poziomu dobrych browarów restauracyjnych. Upały, środek lata, nie mieli żadnego lagera ani pilznera. Minus: brak ogórdka, choć ich piwa można dostać na podcieniach rynku obok i w ogródku rynkowym innej knajpy.

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    Jak dla mnie dużą wadą lokalu jest brak krzeseł przy barze (brak baru jako takiego). Przez to pojedynczy człowiek musi zajmować cały stolik - nawet jeśli jest on dwuosobowy (stolik), to jednak jest to cały stolik.
    Piwa - standard restauracyjny. Nic nie zachwyca, nic nie odrzuca. Raczej do towarzystwa (bo klimat lokalu jest fajny, m.in. dzięki niskiemu, "domowemu" stropowi), a nie do samotniczej degustacji.

Leave a comment:

• marek-
    replied
    Browar zwiedzony w ostatni weekend. Klimatyczny wystrój, pomocna obsługa. Z ciekawostek, w ofercie deska 6x100ml, o której nie wspomniano w menu. Koszt 15 zł. Świetna aby spróbować wszystkich piw z bieżącej oferty. Jest też podawana data następnego warzenia, dla ciekawych (podobno warzenie odbywa się w godzinach otwarcia - najbliższe chyba 7 grudnia)

W trakcie wizyty na kranach były dostępne:
    jasne, pszeniczne, marcowe, red ale, AIPA, milk stout.

Wszystkie piwa trzymają niezły poziom z wyjątkiem red ale, które było bardzo nijakie, ale bez wad. Jasne to typowy lager, który nie może odstraszać goryczką . Pszenica fajna, rześka, lekko kwaskowa, zaskakująco klarowna. Marcowe z intensywnym słodowym aromatem i mocno chlebowymi akcentami - bardzo dobre. AIPA z przyjemnym owocowym aromatem (mógłby być mocniejszy) i pestkową goryczką która ujawnia się dopiero po chwili i jest dość długa). Hitem (i najlepszym piwem w lokalu) był milk stout, bardzo kremowy i pełny mimo ok. 13 blg. Nic dziwnego że piwowar chwali się wysokim miejscem tego piwa na jednym z konkursów (zabijcie mnie ale nie przypomnę sobie jakim).
    Podsumowując, dla milk stouta, marcowego i być może aipy oraz pszenicy warto zajrzeć.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    We wrześniu 2014 piłem tam świetnie chmieloną Desitkę. Na większe testy czasu nie było, ale to piwo śmiało polecam.

Leave a comment:

• kishar
    replied
    Warto, mają naprawde dobre piwa.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Za wiele opinii i ocen o tym przybytku i piwach w ostatnim czasie nie ma. Warto zboczyć z drogi?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    W październiku ubiegłego roku browar dorobił się filii i to rzut beretem od siedziby (wspólne podwórko) - Rynek 1. Lokal zwie się Beer & Bistro Słodownia. Mają konto na facebooku.
    Tematu nie zakładam, niech to uczyni ktoś, kto tam zajdzie.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza
    W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
    Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
    Ja pierdziu! Dodając do tego jeszcze Beskidy i zupy czosnkowe - wakacje marzeń! . Zazdrość zaciska mi na szyi biur(w)owy krawat...

Leave a comment:

• pirackamuza
    replied
    Mój stały punkt w Bielsku, a jestem tu kilka razy do roku.
    Nowości - ejl i ejl czerwony. Oba bardzo dobre, wręcz pyszne.
    Malżonce pszenica też podejszła była. (cytat: "Nie, żeby jakiś tam szał, ale dobra. Ale w Olbrachcie lepsza").
    W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
    Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
    Kurczę, bardzo być może, ale miałem jakieś dziwne wrażenie poważniejszego woltażu... Tak czy siusiak - dzięki

Leave a comment:

• mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Ech, znowu mam burdel w archeo...
    Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
    Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
    Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???
    Zwą go Bielizer Ciemny http://www.browarmiejski.pl/084d0/be...kategoria.html

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Ech, znowu mam burdel w archeo...
    Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
    Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
    Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???

Leave a comment: