Browar restauracyjny w centrum Turku, przy jednej z głównych arterii, mieszczący się w zabytkowej kamienicy.
Tak się złożyło, że w sobotę 21 czerwca restauracja była zamknięta (święto narodowe), ale działał na zapleczu ogródek z osobnym barem i Food Truckiem w jednym.
Po południu po załamaniu pogody zdecydowali się jednak na otwarcie restauracji, akurat kiedy kończyłem ostatnie piwo
Na kranach było 6 piw:
- Lehtori 4,5% (Lager) - 9,50 €
- Maisterin 5,5% (Lager) - 10,50 €
- Boris Orlo 5% (Pils) - 9,80 €
- Brown Ale 6,3% 11 €
- Kesäolut 4,8% (letnie) - 10 €
- Vemnäolut (pszeniczne) 5,9% - 10,50 € /na zdjęciu/
Ceny za piwa półlitrowe, podawane w "czystych" pokalach za wyjątkiem pszenicy, która posiada firmowe weizeny.
Firmowe podkładki wydają na żądanie.
Co do ogródkowej kuchni, to był to generalnie Street Food, ale gatunkowo na bardzo wysokim poziomie, bez smrodu frytury i nadmiaru tłuszczu.
Do wyboru rozmaitości od hot-doga do wędzonego łososia norweskiego w cenach 9 - 26 euro.
Ja wybrałem typowe fińskie danie kuchni ulicznej "majkaranperunat", czyli kiełbaski z ziemniakami, sosami i kiszoną kapustą (na zdjęciu z piwem Brown Ale).
Restauracja otwarta codziennie od 11:00 do północy (w piątki i soboty do 2:00).
Tak się złożyło, że w sobotę 21 czerwca restauracja była zamknięta (święto narodowe), ale działał na zapleczu ogródek z osobnym barem i Food Truckiem w jednym.
Po południu po załamaniu pogody zdecydowali się jednak na otwarcie restauracji, akurat kiedy kończyłem ostatnie piwo

Na kranach było 6 piw:
- Lehtori 4,5% (Lager) - 9,50 €
- Maisterin 5,5% (Lager) - 10,50 €
- Boris Orlo 5% (Pils) - 9,80 €
- Brown Ale 6,3% 11 €
- Kesäolut 4,8% (letnie) - 10 €
- Vemnäolut (pszeniczne) 5,9% - 10,50 € /na zdjęciu/
Ceny za piwa półlitrowe, podawane w "czystych" pokalach za wyjątkiem pszenicy, która posiada firmowe weizeny.
Firmowe podkładki wydają na żądanie.
Co do ogródkowej kuchni, to był to generalnie Street Food, ale gatunkowo na bardzo wysokim poziomie, bez smrodu frytury i nadmiaru tłuszczu.
Do wyboru rozmaitości od hot-doga do wędzonego łososia norweskiego w cenach 9 - 26 euro.
Ja wybrałem typowe fińskie danie kuchni ulicznej "majkaranperunat", czyli kiełbaski z ziemniakami, sosami i kiszoną kapustą (na zdjęciu z piwem Brown Ale).
Restauracja otwarta codziennie od 11:00 do północy (w piątki i soboty do 2:00).