Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Niemcy, Naumburg, Markt 11, Braugasthaus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1995

Niemcy, Naumburg, Markt 11, Braugasthaus

Naumburg to urocze miasteczko w kraju związkowym Saksonia-Anhalt, położone 45 km na południe od Lipska.
    Z Lipska można tu dojechać w niecałą godzinę koleją miejską (S-bahn), a jedną z atrakcji turystycznych Naumburga jest kursujący przez miasto tramwaj, obsługiwany zabytkowymi dwuosiowymi wagonami na korbę.
    Od 2022 roku w samym sercu miasteczka na rynku działa browar restauracyjny o prostej nazwie Braugasthaus.
    Wpadłem tu w upalny dzień, więc nawet nie wchodziłem do środka (obsługa była w ogródku).
    Sam ogródek rozstawiony był na kostce brukowej ze starymi szynami tramwajowymi (do rynku tramwaj dojeżdżał do 1976 roku).

W ofercie standardowo 4 piwa: Hell 4,8% (na zdjęciu), Pilsner 5%, Weissbier 5,2% i Kufer 5,2% (Dunkel).
    Wszystkie w tej samej cenie 4,50 za 0,3 i 5,90 euro za pół litra.
    Jak to w niemczech piwo obowiązkowo pije się w towarzystwie firmowych kufli i podkładek.
    Kuchnia serwuje niemieckie specjały, jest na bogato.
    Zamówiłem gotowaną golonkę za 18,90 € i udało mi się zjeść tylko pół porcji

11.30 - 21.30
    Attached Files
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...