Chciałbym wyposażyć się w kilka rodzajów szkieł do różnych typów piw. Na przykład jakiś kielich do belgijskich, nonic albo coś tego typu do ale, mass do marcowych, szklanki do koelsha, grodziskiego, witbiera i w ogóle zrobić sobie taką małą kolekcję. Problem tkwi w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć na polskich stronach internetowych żadnych sklepów, które sprzedawałyby takie różnorodne szkła. Czy ktoś spotkał się gdzieś z takim sklepem lub mógłby mi podsunąć jakąś sugestię gdzie mogę je upolować?
Gdzie kupić szkło do piwa?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
5535 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
W USA, czy w Niemczech to na porządku dziennym. W Polsce tak różowo nie jest - raz zapytałem jednego z wrocławskich właścicieli specjalistycznego sklepu z piwem, czy nie warto sprzedawać również szkła do piw, w odpowiedzi usłyszałem, że on handluje piwem, a nie szkłem...
Z mojego doświadczenia w Czechach, w sklepach przybrowarnianych prawie zawsze jest spory wybór taniego szkła z nadrukami firmowymi - tak jest np. w Varnsdorfie (Kocour), Trutnovie (Krakonos), Svijanach (Svijany), Novej Pace (Nova Paka), itd. itp. Za maksymalnie kilkanaście pln można nabyć dowolne szkło. Polecam wycieczkę - sezon wycieczkowo-pogodowy właśnie się rozpoczyna!Comment
-
W Piwotece jest szkło do piwa. Zazwyczaj jest w miarę spory wybór szkła do Belgów (dedykowane), ale także są szkła do innych rodzajów piw. Jednakże ich dostępność i stała obecność w ofercie jest uzależniona mocno od czynników zewnętrznych. Z pewnością nie mamy szklanek do koelscha i grodzisza (a szkoda).Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Sprzedający najczęściej upraszczają opisy i nie otwierając aukcji, nie dowiesz się co w istocie jest oferowane.
Szukałem pokala, po kilkudziesięciu ofertach zwykłych szklanek 0,5 l odechciało mi się skutecznie. Wrzuć "goblet" do wyszukiwarki a nie znajdziesz nic. Oczywiście goblety są często oferowane.
Giełda i dobre sklepy piwne polecam.Comment
-
Przesadzasz. Jest kilku sprzedających, którzy w tytule umieszczają nazwę browaru, wystarczy dodać ich do ulubionych.Comment
-
No allegro często można coś fajnego upolować. O ile sporo szklanek oferowanych pochodzi z Niemiec czy Belgii o tyle dość rzadko można natrafić na firmowe szkło z Wlk. Brytanii. Szklanki/pokale do angielskich czy szkockich ale są jakoś mało popularne albo tak mi się tylko wydaje...Comment
-
(...)Z mojego doświadczenia w Czechach, w sklepach przybrowarnianych prawie zawsze jest spory wybór taniego szkła z nadrukami firmowymi - tak jest np. w Varnsdorfie (Kocour), Trutnovie (Krakonos), Svijanach (Svijany), Novej Pace (Nova Paka), itd. itp. Za maksymalnie kilkanaście pln można nabyć dowolne szkło. Polecam wycieczkę - sezon wycieczkowo-pogodowy właśnie się rozpoczyna!"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
-
W Gorzowie Wlkp, na coniedzielnej giełdzie samochodów i rzeczy używanych można znaleźć sporo szkła do piwa. Sam kupiłem tam koło 15 pokali do pszenic, pilsów czy koźlaków. przy każdej wizycie kupuję 1-2 szklanki. Raz widziałem kielich do piw belgijskich i pokal do grodzisza. Trzeba pochodzić, poszukać, popytać się. Szkło jest używane, ale za to w cenie 1-3 zł za sztukę.Ostatnia zmiana dokonana przez baania; 2011-03-14, 14:55.Comment
-
Przeglądanie aukcji zajmuje mniej czasu niż wyjazd na giełdę. Poza tym jak przeglądałem aukcje, to wiele jest z miniaturką zdjęcia, więc nie trzeba otwierać aukcji żeby zobaczyć co na niej jest.
Oczywiście najlepsze są giełdy, ale jak kogoś świerzbi i musi mieć na już...JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Popieram kolegę, na bazarach jest tego multum np. na wrocławskim bazarze pod Młynem szkła do piwa jest zatrzęsienie, wszelkiej maści i rodzaju. Ceny oscylują w okolicach 2-3 zł za szkło lub do 15 za kufle z cynowymi pokrywką. Tylko, że na tych drugich sprzedawcy niemiłosiernie kłamią wciskając, że każdy pochodzi z przed wojny.
Ja w zeszłym tygodniu kupiłem sobie bardzo ładne i nietypowe pokale Moravia Pils dwa za 5 zł.
Problemem moim zdaniem jest kupienie ładnego szkła, że się tak wyrażę dla gości. Bo niezbyt ładnie wygląda podawanie pięciu osobom w kuflach różnych browarów. Trudno upolować zestawy w dobrej cenie, ale tutaj polecam obserwowanie takich sklepów jak Almi Decor czy Home & You. Wbrew pozorom można tam dostać ładne szkło w dobrej cenie mi się udało znaleźć zestaw sześciu takich pokali za 40 zł.Comment