Zakupione dzis w geanie(galaxy) lezalo na pólce z mocnymi choc mocne to ono niejest ogolnie piwo w smaku dobre a nawet bardzo choc jakby mialo 7.8% to to moze bylorewelacja atak mamy tu ani pilsa ani mocnego
Amber, Red
Collapse
X
-
-
a z nowosci to jeszcze widzialem pilsa amber classik ale pilsy mnie niekreca i jakies łomża wyborowe czy wyborne!!!! Fuck you prototypy!!!!Comment
-
Mocny RED ma kolor ładny, mocno złocisty.
Piana: neutralna, grubobąbelkowa, zbyt szybko zanika lecz zostawia ładny wianuszek na szkle. Musiałem się bardzo śpieszyć by zrobić zdjęcie piwa z pianą.
Zapach: przyjemny, ale słaby, z lekka słodowy.
Smak: łagodny, gorycz chmielu minimalnie wyczuwalna, posmak przyjemny słodowy. W sumie smak niezbyt charakterystyczny więc trudny do zapamiętania.
Nasycenie: odrobinę jak na mój gust lekko za słabe. Nie jest w stanie podtrzymać nawet parę chwil piany.
Opakowanie: puszka zakupiona na JEDzie za 2,59 zł. Ładne logo, kolory czerwony ze złotym dobrze zestawione. Generalnie prosta i miła oczom.
Moja ocena: [3.2]Ostatnia zmiana dokonana przez Mistrzu; 2004-09-13, 13:59.Comment
-
Chyba faktycznie jest coś w fakcie, że to piwo lepiej smakuje nad morzem niż gdzie indziej. Kolor złoty, ładny, chociaż mógłby być troszkę ciemniejszy. Piana biała, nawet dość trwała i sprężysta. Nasycenie gazem w normie, zapach oceniłem najwyżej, bo jest w nim coś trudnego do opisania, jest intensywny, ale nie ciężki, słodowo-chmielowo-jakiś (coś jakby zapach świeżo skoszonej trawy), intrygujący. Smak dobry, zachowana równowaga między nutą słodową a goryczkową. Najniżej oceniłem opakowanie, a to dlatego, że gdzieś musiałem wrzucić mój żal za to, że Red w nazwie to tylko etykieta, a nie zawartość butelki. Może kiedyś to się zmieni, nie zmienia to jednak faktu, że piwo jest bardzo przyzwoite.
Moja ocena: [4.15]BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
O amberze redzie!
Piwko najczęściej pite przez mnie
, zaczęło się od analizy finansowej wskaźnika zawartość/cena, który okazał się bardzo atrakcyjny. Ale i piwo wg mnie wyśmienite, mówię tak z perspektywy czasu jego spożywania i różnych experymentów organoleptycznych z innymi piwskami.
Amber Koźlak jest fest!Comment
-
Ogromna prośba - napisz w Piwo Gdzie, gdzie piłeś niefiltrowanego RED-a.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Podejrzewam, że kolega Oskarx wybrał się na piwo tam gdzie mu radziłem czyli albo do „Stańczyka” albo "U Źródełka". Wszystkie adresy były już podane w temacie "piwo gdzie".Comment
-
Jeszcze raz dziękuję za informację.Jednak mętniaka piłem w Sopocie w knajpie "U przyjaciół" - bardzo kompetentna obsługa piwna.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPodejrzewam, że kolega Oskarx wybrał się na piwo tam gdzie mu radziłem czyli albo do „Stańczyka” albo "U Źródełka". Wszystkie adresy były już podane w temacie "piwo gdzie".
Żywe piłem w Tawernie w Gdynii
Pozdrawiam kolegę abernacką
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa złocista [4]
Piana: Piana biała, gęsta, drobna. [4]
Zapach: Zapach świeży, chmielowy, po prostu piękny. [4.5]
Smak: Smak: wyraźna goryczka, która ustępuje miejsce chmielowemu posmakowi. [4]
Wysycenie: Nasycenie gazem bez zarzutu, oko cieszą harmonijnie unoszące się ku powierzchni napoju, bąbelki. [4]
Opakowanie: Szata graficzna głównie w czerwieni i złocie, całkiem udana, harmonijna, estetyczna i ładna. Zwraca na siebie uwagę a, o to chyba chodzi. [4.5]
Uwagi: Oceniane piwo zakupione zostało w czerwcu, w Swołowie na Kaszubach, obecnie dostępne jest także w Łodzi, głównie w marketach i tylko w wersji puszkowej.
Według informacji na etykiecie piwo to zebrało parę nagród:
-złoty medalista X Festiwalu Piw Polskich – Łódź ’97 –PŁ
-srebrny medalista IX Festiwalu Piw Polskich – Łódź ’96 - PŁ
Moja ocena: [4.2]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny złoty. Konkretny i zdecydowany bym powiedział. Zawiodłem się tylko po nazwie oczekiwałem koloru czerwonego jak chociażby Red Erik. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa. Długo utrzymująca się pianka. [4]
Zapach: Zapach delikatny słodowy z lekkimi akcentami alkoholowymi. [4]
Smak: Solidnie słodowe i solidnie alkoholowe piwo. Dużą treściwość według mnie powinno orzywić więcej chmielu. [4]
Wysycenie: Jak należy. Delikatnie buzuje na języku. Utrzymuje piankę. Ładnie wygląda. [5]
Opakowanie: Ładna puszka (ogólnie nie lubie puszek wogóle). Podane wszystkie informacje jak należy. [5]
Uwagi: Kupione na Jet'sie po tym jak mnie e-prezes oświecił, że można tam kupić to piwo. Szkoda, że tylko z puszki.
Moja ocena: [4.125]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, dość jasny jak na mocne piwo. [4]
Piana: Jasna, średnio mocna, małe dziury. [3.5]
Zapach: Słodki z odcieniami chmielu i odrobiną alkoholu, dość przyjemny. [3.5]
Smak: Zdecydowanie słodkie piwo, goryczka gdzieś w tle, ledwo wyczuwalna, do tego czuć nieco alkohol. [3.5]
Wysycenie: W sumie dość spore jak na moce piwo ale pasuje. [4]
Opakowanie: Etykieta czerwono-złota, rzuca się mocno w oczy ale bez jarmarcznej przesady. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.575]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny złoty jednak trochę za jasny jak na piwo mocne o tej zawartości ekstraktu. [4]
Piana: Biała, średnioziarnista, początkowo bardzo wysoka po kilku minutach opada nie pozostawiając po sobie większych śladów. [3]
Zapach: Bardzo intensywny słodowy i do tego bardzo przyjemny. [4]
Smak: Typowo słodowy w oddali z kwiatowymi nutami. Goryczka stosunkowo mocna. Wyczuwalny lekko alkohol. [4]
Wysycenie: Ruchliwe bąbelki jednak prawie wogóle nie gryzące w język. [3]
Opakowanie: Jak na puszkę to nawet niezłe i przyjemne dla oka. Plus za umieszczenie wszystkich ważniejszych informacji. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2006-02-21, 00:22.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment