Piana: nie za obfita, lecz to co się utworzyło zdobi szkło. Aromat: jak na takie świeże piwo (a u mnie to rzadkość ) jest bardzo słaby. Niezbyt intensywny i bardzo prosty. Troszkę słodkich owoców i tyle.
Smak: jest lekko oleiste, gładkie od owsa. Goryczka wyraźna, ale jednowymiarowa. Cytrus (mandarynka i lekki grejpfrut) i tyle. Słaba kontra słodowa. Piwo wydaje się wodniste i lekko puste. Nie jest złe, ale smakuje jak przeciętna APA lub Session IPA pod koniec daty ważności. Może się nie znam lub wybrzydzam, ale zamiast wydawać 7 zł na to owsiane IPA, wolę kupić dwa kormorany 1 na 100 lub bezalko od doktorów i starczy jeszcze na mineralną Podsumowując. Piwo nie jest złe, ale jest przeciętne do bólu.
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2016-09-05, 22:46.
Kolor: Bursztynowy, lekko mętny. [4] Piana: Niska, szybko opada, zostaje średni kożuch. [3] Zapach: Cytrusowy, niezbyt silny. [3.5] Smak: Lekko zbożowy, cytrusowa chmielowość i cytrusowo-ziołowa goryczka, niska, dość długa. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Mają swój rozpoznawalny styl, ale specjalnie rewolucyjny to on nie jest Kapsel czarny golas. [3.5] Uwagi: Poprawne, ale dość nijakie piwo. W żadnym wypadku nie jest to IPA, jak już to APA. Chmielowość niestety niezbyt intensywna, dodatek płatków też raczej słabo wyczuwalny. Wypić można, ale wracać do niego nie ma sensu.
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Browarek restauracyjny w najstarszej historycznej części Lubeki jaką jest wyspa Innenstadt. Płynąca przez miasto rzeka Trave dzieli się tu na aż 3 nurty, przez co na starówkę z każdej strony można się dostać tylko mostami. Od dworca kolejowego jest 1 km, więc dojście zajmie 15 minut....
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
Comment