BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Bursztynowy, zmętniony, z pływającymi farfoclami. [3] Piana: Niska i nietrwała. [2.5] Zapach: Cytrusy(jest cytryna, ale nie wybija się przed szereg), lekka nuta karmelu, w tle troszeczkę iglaków i szczątkowo tropiki, co najwyżej średnio intensywny. [3.5] Smak: Średnia słodowość, troszkę karmelu, cytrusy(cytryna wyraźniejsza niż w aromacie), troszkę herbaty, umiarkowana pełnia, średnio-niska goryczka trochę jakby herbaciana. [3.5] Wysycenie: Średnie - pasuje. [4] Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta [4] Uwagi: Przeciętne APA, dodatku cytryny i herbaty na szczęście nie dużo, więc dalej smakuje jak piwo. Po wypiciu zapomniałem jak smakowało. Warka do 10.05.2017.
W aromacie mocne perfumy i mydło. Zasługa chmielu Mosaic i summit? może to iglaki, geraniol?
W smaku cytryna bardzo delikatna.
Herbata obecna tylko na finiszu.
Goryczka średnia, lekko ściągająca (lub to zasługa herbaty) ogólnie rześkie i nie czuć tych 14blg.
Piwo nie powala, ale i tak szybko wchodzi.
Fot
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-11, 15:47.
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
Comment