Kolor: Brunatny, nieprzejrzysty. [4.5] Piana: Drobna, krótka, szybko opada, słabo osadza się na szkle. [3.5] Zapach: Bardzo złożony, intensywny, na początku pralinki z rumem i suszone śliwki, potem kawa oraz podana w składzie wanilia. [4.5] Smak: Gęste w odczuciu, ale nie słodkie, wiśniowe, lekko cierpkie z narastającą kawową goryczką. Niestety wyczuwalny jest alkohol, który drapie w gardle i na finiszu trochę męczy. [3.5] Wysycenie: Niskie, odpowiednie. [4] Opakowanie: Ponura i szara etykieta jak listopadowy dzień, dokładny skład, zalakowany kapsel. [3] Uwagi: Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, najlepiej spożyć przed 29.06.2020.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Brunatnoczarny. [4] Piana: Kremowa, bardzo drobna, ale niska i nietrwała... [3] Zapach: Niby klasyka, ale przerumowiony(rumowy zapach do ciasta???), aż do poziomu prawie rozpuszczalnikowego , ślad czekolady i wina, trochę alko. [3] Smak: Lekki posmak rumu, trochę, jakbym pił mieszankę lodów z gorzkiej czekolady z lodami rumowymi z rodzynkami . Delikatny posmak alko i beczki. [3.5] Wysycenie: Niewysokie. [4] Opakowanie: Mała flaszka, zalakowany kapsel. Lak się kruszy, świni wszystko... Tło ety chyba w sepii... [3.5] Uwagi: Cóż, to jeden ze słabszych porterów, który piłem w ostatnich... latach .
Czyli warto ustalić czy rzeczywiście mieli beczkę po rumie (a może po rhum'ie) i po jakim konkretnie czy poszli w czipsy, które macerowały się w jakimś rumie/rhum'ie i też warto żeby było podane konkretnie w jakim.
Ekstrakt 10 Plato, alkohol 3,5 %.
W składzie nieznane mi chmiele Amore Preta i Książęcy.
Kolor żółty i mętny, gazu mało i tak samo piany.
W zapachu bardzo sympatycznie, sporo ciemnych owoców i iglaków.
W smaku piwo jest treściwe mimo niskich parametrów. Spora pestkowa...
"Quintuple" 26% ekstr., 12% alk. Szczepy drożdży z mieszanki Brettanomyces i Lactobacillus.
Aromat - początek z wyraźną kwaskowością czerwonych owoców (wiśnia), jest wyczuwalna beczka z destylatem, trochę słodowej paloności
Piana - niewysoka, szybko opada do...
Kolor: Brunatny, dosyć mętne, ale pod żarówkę sporo prześwitów.
Piana: Jasnobrązowa, niska, szybko opadła, ogólnie słabo.
Zapach: Ciemne owoce, figi, suszone śliwki, potem pieczony chlebek i zboże, bardzo sympatycznie dla nosa.
Smak:...
Comment