Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Żywiec, Żywiec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• darek99
    replied
    Re: Re: Żywiec.

albeertos napisal/a

Ech, ileż to możesz stracić z tego powodu! Przecież przez eksperymentowanie można spotkać naprawdę bardzo dobre piwo o całkiem niepozornej nazwie i w bylejakim opakowaniu.
    Nie do końca jest tak że nie eksperymenuje z piwami, napisałem tylko że nie lubię, a to dlatego że te eksperymenty wychodzą mi bokiem, czasami robie AKCJĘ BROWAR i kupuję w sklepach w swojej dzielnicy wszelkiego rodzaju piwne wynalazki, targam to do domu (10- 20 piw) i robię degustację, jest trochę w tym egzotyki, takie spotkanie z nieznanym, ale wyniki przeważnie są takie same, na 10 kupionych piw 3-4 są według mojej oceny dobre a w reszcie najlepsza jest butelka która można zwrócić i otrzymać kaucję

Leave a comment:

• adam16
    replied
    Żywiec napisał(a)

Ale jesteś podejrzliwy Ten znaczek to jest sygnatura drukarni!!!
    Jak na razie nikt nie bierze pod uwagę warzenia Żywca w innym browarze. Poza tym zawsze informacje dotyczące faktycznego producenta są umieszczane na kontretykiecie.
    No i całe szczęście. Ale ta podejrzliwość to przez ploty co chodzą po mieście.

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Swieta racja Albeertos popieram

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Re: Żywiec.

darek99 napisal/a
    ...a w temacie piwa nie lubię eksperymantować.
    Ech, ileż to możesz stracić z tego powodu! Przecież przez eksperymentowanie można spotkać naprawdę bardzo dobre piwo o całkiem niepozornej nazwie i w bylejakim opakowaniu.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    adam16 napisal/a
    Zaobserwowałem pojawienie się na krawatce omawianego Fulla, pojawienie się maleńkiego złotego znaczka i jestem ciekaw, czy nie chodzi tu o rozróżnienie browarów warzących to piwo (taka przymiarka?)?
    Ale jesteś podejrzliwy Ten znaczek to jest sygnatura drukarni!!!
    Jak na razie nikt nie bierze pod uwagę warzenia Żywca w innym browarze. Poza tym zawsze informacje dotyczące faktycznego producenta są umieszczane na kontretykiecie.

Leave a comment:

• adam16
    replied
    Zaobserwowałem pojawienie się na krawatce omawianego Fulla, pojawienie się maleńkiego złotego znaczka i jestem ciekaw, czy nie chodzi tu o rozróżnienie browarów warzących to piwo (taka przymiarka?)?

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Ostatnio jestem gorącym wrogiem tego piwa , Ale co dziwne przestali ostatnio pić to piwo nawet moi koledzy , którzy w Żywcu byli zakochani a teraz nie wypiją nawet butelczyny twierdząc że jest okropne

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    wczoraj próbowałem na plaży z beczki i był nie do wypicia chociaż odniosłem wrażenie jakby nie był mocno "chrzczony" więc w tym momencie już nie wiem co o tym Żywcu sądzić.......teraz napiszę że jest wiele lepszych!!!

Leave a comment:

• darek99
    replied
    Żywiec.

Bardzo dobre piwo, czasami idę do sklepu i mam dylemat stojąc przed pułkami z piwem co wybrać i wtedy przeważnie kończy się tak że do koszyka wkładam Żywca, po prostu jestem pewny tego piwa, wiem co kupuję , a w temacie piwa nie lubię eksperymantować.

Leave a comment:

• adam16
    replied
    Ostatnio piję tego Żywca trochę więcej niż zwykle, a to przez szklanki w promocji i nie zmieniam opinii o tym piwku. Lubię, choć lepszy z Żywca był Krakus.

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Też ostatnio próbowałem z puszki i.... był tragiczny , o wiele bardziej smakował mi tak bardzo oczerniany na forum GULCZAS , którego degustowałem zaraz po tym "piwie". Biję się w pierś za to , że kilka postów wyżej ża jest to jedno z lepszych polskich pi w na usprawiedliwienie mogę dodać , że piłem go ostatnio dwa lata temu , a to co ostatnio HEineken zrobił z tym piwem woła o pomstę do nieba

Leave a comment:

• Kemp
    replied
    Piłem dzisiaj to piwo i się mocno zasmuciłem. Nie wiedziałem co mi podano więc moja opinia jest obiektywna.
    Piana mydlana, barwa intensywna, zapach i posmak estrowy w zasadzie jabłczany ( tragedia ).
    Po degustacji sprawdziłem co to było. Puszka 0,5 l, termin przydatności 14-06-02 r..

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    miałem okazje przed paroma latyzwiedzać stary browar w żywcu i próbowalem to piwko wtedy...... bez porównania z tym co kupuję teraz od czasu do czasu w sklepie czy w barze ale i tak jedno z lepszych "polskich" piwek

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Mogę tylko dodać że nigdy nie smakowałem w Żywcu.Jakoś nie podchodził mi.I tak już zostało.
    Ale zawsze lubiałem inne wyroby z tego browaru.

Leave a comment:

• Qbric
    replied
    Smak, zapach itp. to także w dużej mierze kwestia gustu. O gustach raczej sie nie rozmawia. Dla mnie jest to najlepsze polskie piwko. "Wchodzi" mi b dobrze, smak goryczy jest w sam raz (z uwagi na wcześniejsze posty boję sie powiedzieć, że prawie idealny). Jest to piwo dobre jakościowo. Nie ukrywam, że reklama także ma na mnie jakiś tam wpływ. Moja ocena: 4++
    Kupując Zywca wiem, czego mogę sie spodziewać i to mi odpowiada.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Qbric; 2002-04-16, 19:42.

Leave a comment: