Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny ciemny, z rubinowymi przebłyskami [5]
Piana: z początku coś było po czym znikła do małej obrączki [3]
Zapach: paloność-lekki karmel, owocowe nuty. Fajny lecz za mało wyraźny jak dla mnie [4]
Smak: słodowa-paloność. Porter rozwodniony. Nie ma karmelowo-słodkawych posmaków. Do koźlaka trochę brakuje. [3]
Wysycenie: mizerne, słabo czuć na języku [3]
Opakowanie: ot takie sobie. Duży plus za przyznanie się na kontrze do tego że jest to porter, tylko ma obniżone parametry alkoholu. Moim zdaniem to jest przyznanie się do "rozcieńczania". [4]
Uwagi: Mało wspólnego z Koźlakiem, ale przynajmniej nie wstydzą się do tego przyznać. Taki sobie "Porterowy Rozcienczalnik".
Smakuje.
Moja ocena: [3.5]
Kolor: piękny ciemny, z rubinowymi przebłyskami [5]
Piana: z początku coś było po czym znikła do małej obrączki [3]
Zapach: paloność-lekki karmel, owocowe nuty. Fajny lecz za mało wyraźny jak dla mnie [4]
Smak: słodowa-paloność. Porter rozwodniony. Nie ma karmelowo-słodkawych posmaków. Do koźlaka trochę brakuje. [3]
Wysycenie: mizerne, słabo czuć na języku [3]
Opakowanie: ot takie sobie. Duży plus za przyznanie się na kontrze do tego że jest to porter, tylko ma obniżone parametry alkoholu. Moim zdaniem to jest przyznanie się do "rozcieńczania". [4]
Uwagi: Mało wspólnego z Koźlakiem, ale przynajmniej nie wstydzą się do tego przyznać. Taki sobie "Porterowy Rozcienczalnik".
Smakuje.
Moja ocena: [3.5]

[4.5]
później było zdecydowanie lepiej
trochę chyba zapomnieli, że przy tak mało znanym przez klientów browarze jak Boss, opakowanie ma niesamowite znaczenie przy zakupie. Opakowanie Koślaka Exportowego niestety jest troszeczkę bez pomysłu, ładu i składu
Comment