Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Perła, Chmielowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marqqq
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2014.12
    • 727

Javox, a ja mam butelkę z datą 31.07.24 i bardziej przypomina twój opis z 16-08-2022

Aromat ziołowo chmielowy, trochę taki chemiczny.

W smaku jest słodowe, ale skontrowane owocowo zbożowa goryczką. Nie pasuje tu natomiast taki kwaskowaty posmak, dość intensywny.
    Ale jak dla mnie wypijalne.

Brane ze świeżo otwartego kartonu, więc raczej nie ma tu jeszcze nowy o efekcie zielonej butelki.
    Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2023-12-30, 19:29.

Comment

• Javox
      Hop Colonel
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 7301

Mimo że to spory browar to jakość (a właściwie smak) ma wahania... zwłaszcza gdy "dadzą" mniej słodu i podkręcą temperaturę.
      Przy okazji spróbuje jeszcze ale to już nie te czasy kiedy mówiło się "perełka" gdy szło się na grilla.

Comment

• Javox
        Hop Colonel
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 7301

Zimowe podejście do wersji butelkowej... absurdalnie lepsze od ostatniego kontaktu, mimo zielonej butelki.

Słodkawe, ziołowa zbożowość, słód z lekką goryczką.

Attached Files

Comment

• Obywatel1978
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.09
          • 304

Mój zestaw na dziś

Szczerze to najbardziej mi podchodzi Mocna bo Chmielowa trąci taniością w smaku. Ale wypić oczywiście się da.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Obywatel1978; 2024-05-24, 19:55.

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4808

Dość przypadkowy ten mój powrót na chwilę do Perły.
            Przechodziłem koło jednego z lokalnych sklepów, gdzie niemal zawsze mają pełen asorytnent z browaru i przypomniały mi się jakieś deklaracje i wpisy nie tylko z bbizu dotyczące jakoby lepszej wersji w brązowych butelkach.
            Kupiłem i... może to rezulatat sugestii, ale da się wypić.
            Wprawdzie goryczka w porównaniiu z wersjami Perły z zamierzchłych czasów, powiedzmy delikatnie, średnia, ale jest i nawet nieźle zdarza się z bazą słodową.
            Poza tym, co często się zdarzało, nie ma eleemtu lekkiej kwaskowatości, nie ma też koncernowych nut słodko-metalicznych czy "oranżadowych".
            Daleko od entuzjazmu, ale ta wersja da się spokojnie przyjąć.

Comment