Czy chodzi o wersję niefiltrowaną? Mam jakieś dziwne wrażenie, że jest też wersja filtrowana. Tu mowa o niefiltrowanym.
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2007-10-14, 00:28.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Ekstrakt 10.0*, alko 3.8%.
Chmiele: Marynka i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - ciekawy, ziołowość plus iglaste,
Smak - słód i gorzkawa ziołowość po "żatecku"...
Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.
Comment