EDI, Swojskie Palone

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    ...taniej chyba samemu słód uwędzić, cieszę się, że już nie na oponie....
    Popłakałem się ze śmiechu
    Nie wiem kim jest pan Edward, ale na produkcji piwa to on się chyba kiepsko zna. Czytam opinie o jego wyrobach i ilość negatywnych opinii jest wręcz porażająca. Mam wrażenie, że ten cały browar EDI, to jakiś kwaśny żart chyba jest.

    Comment

    • Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2164

      #32
      7 zł na taragach turystyczntych i tak :


      Kolor: Ciemny nieprzejrzysty
      Piana: nie ma takiej
      Zapach: Największa zaleta tego piwa można nos trzymać w kuflu, śliwki, dojrzałe winogrona, wędzonka,
      Smak: Dominują wędzone śliwki suszone, końcówka wytrawna, dość smaczne piwo
      Wysycenie: Niestety miałem jakieś mizerne, coś jest nie tak z ostatnią partią piw EDIego gdyż lustro piwa jest za wysoko, w ciemnym mocnym było prawie pod kapsel, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, może ktoś zna sięna tym ?
      Opakowanie: typowa dla tego browaru, prosta i normalna

      To piwo jest godne uwagi jeśli chodzi o ten browar, szkoda tylko ze piana i wysycenie nie spełniają warunków.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10856

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
        Popłakałem się ze śmiechu
        Nie wiem kim jest pan Edward, ale na produkcji piwa to on się chyba kiepsko zna. Czytam opinie o jego wyrobach i ilość negatywnych opinii jest wręcz porażająca. Mam wrażenie, że ten cały browar EDI, to jakiś kwaśny żart chyba jest.
        A może się jeszcze ...
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Świdnica, Muflon
          darekd
          Bock, 16,2% ekstr., 6,1 alk.

          Aromat - słodowy, chleb razowy, karmel, nuty palone
          Piana - umiarkowanie wysoka, niezbyt trwała, cieniutka koronka na dłużej
          Barwa bardzo mocna herbaciana esencja
          Wysycenie - łagodne, ale trochę musuje
          Smak - wyraźny razowy chleb,...
          2025-10-12, 23:23
        • darekd
          ? [Funky Fluid], Brixton Drift
          darekd
          English Porter

          Ekstr. 15%, alk. 6% (trochę powyżej deklarowanego stylu)

          Aromat - słodowy, czekolada, kakao, tony palone, orzechy, ciut kawy zbożowej, na początku nico chmielu
          Piana - średnia, beżowa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższ koronka
          Barwa -...
          2024-05-13, 19:02
        • darekd
          Lubrow, Darkhouse
          darekd
          Cold IPA czyli dolna fermentacja. Tutaj jako NZ Black Cold IPA Nowozelandzkie chmiele: Nelson Sauvin, Moutere (krzyżówka na bazie Saaza), Nectaron.

          Ekstr. 15%
          Alk. 6%

          Aromat - wyraźny chmiel z dominującą żywicznością, owoce mocno w tle, od słodu tony palone...
          2023-11-22, 00:26
        • darekd
          Pinta, Zwycięski Foreign Extra Stout
          darekd
          Piwo z serii "Niech świat pozna Twoje piwo" - piwo według przepisu Artura Pasiecznego

          15% ekstr.
          5% alk.

          W zapachu nuty palone z kawą, trochę czekolady. Smoliste z wyższą pianą powoli opadające go gęstego, zwartego kożuszka.
          Pełne, czekoladowo-kawowe,...
          2025-11-04, 19:18
        • darekd
          ReCraft, Oatmeal Stout
          darekd
          Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa

          Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....
          2025-10-07, 22:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...