Grodzka 15, Nasz Pils

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4647

    #31
    Wydaje mi się, że znów jest nieźle. Może nieco za duże wysycenie, goryczka tak jakby była pod 30 IBU, podbudowa słodowa daje wrażenie takiej specyficznej kleistości w ustach, co nie znaczy, że słodyczy.

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4647

      #32
      A tym razem przyznaję rację wszelkim malkontentom, także śledząc swoje doświadczenia na przestrzeni jakiegoś czasu. To piwo jest najzwyczajniej w świecie nieustabilizowane.
      Tym razem goryczka bardzo wyraźna, bardziej "piołunowa", ale brak nut chlebowo-słodowych, jak to często bywało.
      Piwo, jak na pilsa, za bardzo wypełnia i syci, a w smaku jest bardziej puste niż kiedyś, piana nikła, zbyt wysokie nagazowanie. nieco ciemniejsza barwa niż zwykle.
      Trója z minusem.

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4647

        #33
        Jest jak było, czyli niemal za każdym razem piwo to wydaje się nieco inne. Zapach odsłodowo-zbożowy, chmielowy aromat śladowo (podczas gdy na etykiecie piszą o delikatnym chmielowo-ziołowym aromacie). W smaku równowaga, choć piszą że "słodkie" i jedynie kontrowane na końcu bardzo łagodną goryczką (to chyba dla wschodnich upodobań masowej publiczności piwnej). Jak na niefiltrowane bardzo przejrzyste.
        11,9 ekst, 4, 9 alk. W sumie lekkie, choć wypychające brzuch... wodnistością. Takie dziwne wrażenia. W sumie do wypicia, choć wolałbym dziesięć innych w tej kategorii.
        I już nie nazywa się "Nasz Pils", tylko po prostu Pils.

        Comment

        • kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2341

          #34
          Najnowsza wersja nazywa się Pilsner, ma 4,5% alkoholu. Warka do 12.08.17 w bączku 0,33 l. bardzo smaczna. Rześkie, trawiasto-chmielowo-chlebowe. Takich pilsów nam trzeba.

          Comment

          • Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4647

            #35
            Zgadzam się, byłem, spróbowałem, zakupiłem też butelki. Bardzo dobry kierunek, bezpretensjonalne, tak trzymać.

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4647

              #36
              Obecnie poziom przyzwoity, w zapachu głównie nuty zbożowo-słodowe, w smaku słodowość plus solidna goryczka. Piana niestety szybko opadająca. Dałbym czwórkę.

              Comment

              • sandacz
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.01
                • 345

                #37
                Potwierdzam, fajne piwo, przede wszystkim ma swój konkretny smak, a to już dużo. Chociaż Naszym Pilsem nie nazywa się już od dawna

                Comment

                • becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 15003

                  #38
                  wypity ponownie po wielu latach zachowuje nadal świetny i rewelacyjny poziom, bardzo smaczne klasyczne piwo jakich mi brak na rynku
                  Attached Files
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • ART
                    Wielkie uaktualnienie 2015 - Grodzka 15, Lublin ul. Grodzka 15
                    ART
                    Kolejny rok z rzędu...

                    Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
                    2014-12-18, 22:29
                  • darekd
                    Spessart, Kreuzwertheimer Weissbier
                    darekd
                    Browar z Kreuzwertheim z bawarskiej Dolnej Frankonii.

                    https://spessart-brauerei.de/

                    Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...
                    2025-03-08, 23:37
                  • Javox
                    Eibauer, Berliner Hefeweizen
                    Javox
                    Ekstrakt 12.0*, alko 5.2%

                    Piana - sporo na początku potem pełna warstwa.
                    Lacing - trochę było.
                    Gaz - średni.
                    Barwa - zamglone, blade złoto.
                    Aromat - dość ostry, potem płatki owsiane z bananem.
                    Smak - słodkawy banan, płatki owsiane. Nuta goździka......
                    2025-11-11, 11:24
                  • Javox
                    Eichbaum, Steininger Hefeweizen
                    Javox
                    Pszenica z zawartością alko 5.2%, ekstrakt 11.8*.

                    Piana - więcej na początku potem obwódka.
                    Lacing - niewielki.
                    Gaz - średni.
                    Barwa - bure, zamglone żółte.
                    Aromat - słaby. Potem lekko banan.
                    Smak - lekko słodkawe, ogólnie mało smaku, lekki banan,...
                    2025-11-04, 15:41
                  • darekd
                    Wittichenauer, Bio Weizen
                    darekd
                    Piwo z górnołużyckiego browaru w Saksonii należącego do rodziny Glaab, który odzyskała go po reprywatyzacji w l. 90.

                    Ekstr. 12,5%
                    Alk. 5,1%

                    Chmiel Perle

                    Aromat - zbożowo-bananowy, ciut kwaskowych owoców (agrest)
                    Piana - wysoka, średnia trwałość,...
                    2025-10-15, 22:05
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...