BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Minęło trochę czasu od premiery zawierciańskiego pierwowzoru tego piwa: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ze-ko%C5%BAlak
Dokładniej 11 lat
Teraz zrodzony w Wieprzu Psze Koźlak ma
alkohol i balling bez zmian 6,7 / 16,5 ...
Listopad 2024: pojawiła się puszkowa wersja w ramach Pinta Miesiąca. Oczywiście już nie Na Jurze, ale wolałem zapisać tutaj niż zapomnieć. Jedna.puszka czeka w piwnicy.
Pszeniczny koźlak o zaw. alk. 7,0%
Użyto klepiskowego słodu pilzneńskiego, z tego co czytam niesłodowanej pszenicy i słodu wiedeńskiego.
Chmiel to niemiecki Northern Brewer.
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...