Skands, Irmas Julebryg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3620

Skands, Irmas Julebryg

Piwo dla marketów może też warzyć mikrobrowar, jeżeli marketem jest Irma i jest to piwo specjalne Poza browarem Skands robi to też browar Herslev.
    Piwo bożonarodzeniowe, ale, 7,3%,
    Piana: średnio gęsta, dość trwała
    Gaz: więcej niż mniej
    Kolor: ciemnoczerwony
    Zapach: mocno owocowy (truskawka)
    Smak: również mocno owocowy (truskawaka), słodkawy, goryczka marginalnie w posmaku, b. treściwe
    B. dobre, ciężkie, zimowe ale.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Ettl, Ettl Helles
    darekd
    Browar z Teisnach w Dolnej Bawarii z okolic Lasu Bawarskiego (po czeskiej stronie góry te noszą nazwę Szumawa)

11% ekstr.
    4,8% alk.

https://brauerei-ettl.de/#biere

Aromat - słodowy (trochę zboża, ciut owoców, trochę .masełka), chmiel marginalnie...
    2025-07-10, 00:16
  • darekd
    Schwechater, Wiener Lager
    darekd
    Przemysłowy browar z wiedeńskiego przedmieścia.

Lagery wiedeńskie przez wiele lat zapomniane były w Austrii, choć to kraina ich pochodzenia.

12,8% ekstr.
    5,3% alk.

https://www.schwechater.at/sortiment/

Aromat - słodowy z toffi, biszkoptowymi...
    2024-10-10, 22:29
  • darekd
    Eibauer, Berliner Geschichte Helles Lager
    darekd
    Browar z saksońskiego Eibau leży dużo bliżej Zgorzelca niż Berlina, ale obrali strategię marketingową na Berlin i w związku z tym wypuszczają olbrzymią serię z puszkami z wizerunkiem zabytków Berlina.

To piwo jasne ma 10% ekstr. i 4,1 % alk. Na opakowaniu Berliner Dom...
    2023-09-08, 16:47
  • telek
    Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
    telek
    Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
    2023-08-28, 18:07
  • zgroza
    Skands, Julebryg
    zgroza
    Połowa lipca, a mnie się trafiło piwo bożonarodzeniowe piwko w promocji. Jako że choruję, pozwoliłem sobie je wypić, by stworzyć atmosferę tej pory roku, w której nawet choruje się lepiej. Zresztą, to jedyne ćwierć litra 6,5% alko. Klasyczne świąteczne piwo - a więc ciemny l.
    ...
    2010-07-15, 15:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...