Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość.
Smak - słodkawa zbożowość z lekką goryczką.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - dużo drobnego. Potem krążki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto jaśniejsze.
Aromat - zbożowość z nutą lodówkową.
Smak - słodkawa, łagodną zbożowość. Mini ziołowość, lekka goryczka.
Fajne
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2025-04-11, 18:47.
Specjalna linia piw Svyturys, produkowana w małych partiach w butelkach numerowanych. JA w Kownie trafiłem z tej serii American Style Wheatwine.
Kolor: miedziano -czerwony
Piana: niska szybko znika
Wysycenie: umiarkowane
Aromat: tu duże zaskoczenie, bo nie czuć amerykańskich...
W centrum Klaipedy, 2,5 km od dworca.
Olbrzymi browar, który opanował kawał litewskiego rynku znajduje się w centrum nadmorskiej Kłajpedy w odległości 2,5 km od dworca kolejowego.
Na wzór browarów amerykańskich, wszystko stanowi jedną całość, czyli wielka instalacja jest wkomponowana...
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
"To piwo uwarzyliśmy specjalnie dla fanów najsłynniejszego litewskiego klubu koszykówki „Kauno Zalgiris”.
Nazwaliśmy je „Zalia Balta” (ang. Zielono-biały) na cześć oficjalnych barw drużyny."
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Comment