Arktikpiwo, Gubiernskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Arktikpiwo, Gubiernskoje

Ekstraktu 13%, alk. 4,7%.
    Przywiezione przez wędkarzy z Półwyspu Kola, w Polsce zwanego Kolskim. Uwarzone w mieście Kola.
    Piana niska i wysycenie niewysokie.
    Kolor złoto-bursztynowy, jakiś taki matowy.
    Aromat i smak piwo ma (nie jest to sikacz), ale jakieś takie mało wyraziste. Słodowość płaska, goryczka dość ostra, ale mało skomplikowana. W sumie podobne do tańszych wyrobów z Konstancina. Wielkich wrażeń nie daje, ale przykrości też nie sprawia.
    W składzie mączka kukurydziana.
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Obrazek:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Gent, Vrijdagmarkt 50, Dulle Griet
      dadek
      Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
      2024-10-03, 20:34
    • dadek
      Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
      dadek
      Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
      2023-10-06, 00:10
    • darekd
      Sapporo Vietnam, Sapporo Premium Black
      darekd
      Japończycy mają swój browar w Delcie Mekongu.

5% alk.

oryginalna puszka, którą browar już stosował - w kształcie pokala. 0,65 ml.

Aromat - początkowo wyraźna, trochę stoutowa paloność, potem słodsze nuty słodowe (podpalane ziarna zbóż, trochę...
      2023-05-09, 20:11
    • bastion
      Chorwacja, Zadar, Andreje Hebranga 6, Brlog Zadruzna Pivovara.
      bastion
      Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
      Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
      Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
      2022-09-02, 21:32
    • darekd
      Rinkuškiai, Porter/Porteris
      darekd
      Browar z trzydziestoletnią tradycją na północy Litwy, blisko granicy z Łotwą

6% alk.
      20% ekstr.

http://rinkuskiai.lt/page/en/item/ri...iu_porteris94?

Chmiele: Yelow Sub, Mosaic and Saaz, skład ciekawy a zarazem bez znaczenia bo:
      ...
      2021-11-26, 02:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...