Phoenix, Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Phoenix, Porter

Real ale, z pompy.
    5%
    Barwa ciemno rubinowa, prawie brazowa. Piana srednia, ale dosyc trwala. Zapach mily, delikatny, przypalany. Smak to lekkie przypalenie, karmel, po przelknieciu nieco wytrawne. Smaczne.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-04-07, 05:02.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Ale Browar, Grass Hopper
    darekd
    Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...
    2025-10-20, 00:24
  • Serokomlak
    Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
    Serokomlak
    Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
    2025-09-29, 21:43
  • dadek
    Niemcy, Middelhagen, Dorfstraße 20, Braugasthaus Zur Linde
    dadek
    Wieś Middelhagen znajduje się na najbardziej wysuniętym na wschód półwyspie Rugii o nazwie Mönchgut. Dojechać tu można w kilka minut autobusem 21 lub 29 (3 przystanki) z Göhren - końcowej stacji kolei wąskotorowej (rozstaw szyn 750 mm) Rügenische Bader Bahn. Jej linia zaczyna się w Putbus...
    2025-09-09, 01:22
  • heckler
    Vlachovo Březí, Vlachova 353, Panský pivovar Vlachovo Březí
    heckler
    Vlachovo Březí, to miasto w kraju południowo czeskim, położone w podgórzu Šumavy. Szczyci się bogatą historią sięgającą XIII wieku. Początkowo wieś, później podniesiona do statusu miasteczka, a następnie miasta, zachowało historyczne centrum min. zabytkowy, barokowy zamek i kościół...
    2025-08-27, 09:46
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 06:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...