BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan...
Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
Butelka 0,5l, nrw, alkohol 4,9%, ekstraktu nie podano.
Kolor - jasna słomka, klarowny.
Piana - gruba, trwała, został kożuch i lacing.
Zapach - delikatny, chmielowy.
Gaz - w sam raz.
Smak - no tu jest słabo, jak na Pilsa. Delikatny słód, a gdzieś tam w tle minimalna...
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...