Cajun, LOM

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9823

Cajun, LOM

Piwo LOM to piwo z dodatkiem kasztanów, parametry to 6%/15*.
    Udało mi się wyguglać, że warzy je dość tajemniczy browarek Cajun.
    Na etykiecie widnieje opis piwa "birra cruda, marron buono di marradi".
    Piwo jest bursztynowe, mętne. Piana kremowa, rzadkawa, niezbyt drobna i niezbyt trwała.
    Czuć refermentację w butelce i owoce. W smaku lekko palone słody, karmel, owoce - w sumie dziwne.
    Gaz wysoki, pewnie ze względu na refermentację. Ciemna eta, złoty kapsel, na ecie chyba kasztan.
    Piwo niebanalne, warte spróbowania, choć z pewnością nie wszystkim zasmakuje.

Related Topics

Collapse

• Mar11111
    Początki z brewkitem...
    Mar11111
    Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
    ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
    2024-04-20, 15:46
  • AaLeX
    Kaiserdom, Angermann Pils
    AaLeX
    Butelka 0,5l, nrw, alkohol 4,9%, ekstraktu nie podano.
    Kolor - jasna słomka, klarowny.
    Piana - gruba, trwała, został kożuch i lacing.
    Zapach - delikatny, chmielowy.
    Gaz - w sam raz.
    Smak - no tu jest słabo, jak na Pilsa. Delikatny słód, a gdzieś tam w tle minimalna...
    2022-12-03, 12:34
  • dadek
    Chorwacja, Bilice, ul. 113. šibenske brigade HV-a 169, Pivovara 022
    dadek
    18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
    2021-10-27, 04:39
  • dadek
    Chorwacja, Dugi Rat, Mrta 22, Pivovara Barilo
    dadek
    O tym browarku dowiedzieliśmy się od chłopaków z Tab B. Powiedzieli, że to ich przyjaciele czego dowodem jest stała obecność na kranie w browarze Tap B jednego z piw z Barilo. Oczywiście nie omieszkaliśmy wybrać się do miejscowości Dugi Rat by zobaczyć wszystko na własne oczy, co uczyniliśmy...
    2021-10-06, 22:59
  • Blackbeard
    Skřečoňský Žabák, Skřečoňský Žabák 13° med-kaštan
    Blackbeard
    Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,1 %.

Kolor: Kasztanowy, piwo jest mętne.
    Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Szybko się redukuje i po kilku minutach od przelania piwa do szkła zostaje z niej zbity pierścień przy obrzeżach kielicha i wysepka na tafli piwa....
    2020-01-20, 18:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...