Browar Brodarek - Pils (warka nr 7)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Małażonka
    replied
    Dobrze, że Wam RÓWNIEŻ smakowało

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    Z racji urodzin mojego brata i zarazem współlokatora i myśmy skosztowali podarowaną przez Darka siódemkę - wszystkim smakowało, zachwycił kolor, smak równierz na wysokim poziomie (przyjemnie orzeźwiające)

Darek - dzięki!!

Leave a comment:

• Małażonka
    utworzył/a temat Browar Brodarek - Pils (warka nr 7)

Browar Brodarek - Pils (warka nr 7)

Jasnozłociste piwo, o dobrym nagazowaniu i gęstej białej pianie. Zapach typowo chmielowy, przyjemny. Smak zdecydowany, mocniej (w porównaniu z innymi próbowanymi przez nas piwami z tego browaru) goryczkowy (więcej chmielu?). Przemiłe piwko na letnie upały.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
    dadek
    Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
    2024-10-15, 00:58
  • heckler
    Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
    heckler
    Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
    Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
    2025-06-26, 10:25
  • heckler
    Budišovice, Opavská 41, Pivovar Fčelín
    heckler
    Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
    Niestety w sobotnie przedpołudnie...
    2025-06-04, 10:41
  • e-prezes
    Osjann, Hazy IPA
    e-prezes
    Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...

Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...
    2025-04-07, 16:00
  • darekd
    AleBrowar, Tower of Cats
    darekd
    India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
    I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
    Ekstr. 15%
    Alk.6,2%

w składzie...
    2025-02-13, 00:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...