Wielki B. pils #80

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10846

Wielki B. pils #80

po nalaniu ogroooomna piana utrzymująca sie do końca degustacji,
    bardzo dużo bąbelków odrywających się od dna , przyjemnie szczypiących w jezyk, wyraźna goryczka i piękny kolor , super piwo - Wielki jesteś Wielki
    Mniej książków więcej piwa
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10846

oto foto tego cuda
    Attached Files
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Wielki_B
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.02
      • 1968

Jeśli było przechowywane we w miarę chłodnych warunkach, to powinno być dość dobre.
      Ostatnio przekonałem się na własnej skórze, że pilsy przechowywane w chłodziarce zachowywały dobrą jakość. Te same, lecz ze skrzynki leżakującej w ciepłym pomieszczeniu, obecnie wykazują jakieś uboczne posmaki, mimo że najpierw przez jakieś 2 m-ce stacjonowały w temp. nie przekraczającej 13 st. C. Smaczki te zapewne pochodzą z autolizy drożdży.
      PS.
      Sezon lagerowy 2007/2008 rozpoczęłem w... lipcu . Tak po lekku, bo na bazie lodówek. A więc góra 2 warki w m-cu. No i zmniejszam chmielenie, choć jeszcze niedawno zarzekałem się, że tego nigdy nie zrobię.

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
        (...) No i zmniejszam chmielenie, choć jeszcze niedawno zarzekałem się, że tego nigdy nie zrobię.
        No to mi podpadłeś...

Comment

Related Topics

Collapse

• modzel
          Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane - przechowywane
          modzel
          Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
          Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.
          2023-09-11, 17:30
        • ART
          Dobrzeń Wielki, Namysłowska 36, Al.Capone
          ART
          Sklep sieci Al.Capone, różnorodny wybór nie tylko piw ale i mocniejszych trunków, lokal klimatyzowany, piwo nie kisi się w zaduchu

Trafiliśmy tu pierwszy raz nieco ponad tydzień temu śmigając po drodze. Pozytywne wrażenie, obsługa wie co i jak, może polecić nowości i opowiedzieć...
          2021-06-27, 12:30
        • ART
          2018.09.07-09 - XVII Wielki Zlot Browar.bizu [Poręba k. Myślenic] - fakty
          ART
          (jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)

Proszę wytężać wzrok ogłaszam co następuje!

oto już pełną parą szykuje się:

XVII Wielki Zlot Forumowiczów...
          2018-07-04, 19:47
        • heckler
          Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
          heckler
          Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
          Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
          2025-06-26, 10:25
        • e-prezes
          Osjann, Witbier
          e-prezes
          Być może będzie miało potem inną nazwę, ale tak jest na kranie.
          Jak na pierwszy raz to nie ma efektu wow, ale generalnie jest to odmienne piwo od tego co było dotychczas na kranach browaru. Kolendrę czuć zarówno w zapachu jak i w smaku. Do tego pszeniczne miękkie nuty zbożowe. Nic...
          2025-03-22, 17:47
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...