totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2738

totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale

Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo bursztynowo pomarańczowe. Lekko mętne. Piana średniej wielkości i ze średnimi bąbelkami. Dość szybko opadła do kożucha. Zapach intensywny chmielowo owocowy. Pojawiają się także nutki drożdżowe. Smak mocno chmielowy. Najpierw suszone owoce, później chmiel. Goryczka całkiem długa. Wyraźne także nuty drożdżowe. Intensywny smak. Wysycenie bardzo drobniutkie. Pijąc można go „nie zauważyć”. Trwałe. Opakowanie robocze, tylko na kapslu określony rodzaj piwa, BPA. Ciekawe piwo o intensywnym chmielowym smaku. Dobrze skomponowane. Neutralne jeśli chodzi o słodkość. Dobre na ciepłe wieczory.
    Dzięki toto.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• bimb
    Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
    bimb
    Cześć.
    Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
    2025-07-13, 18:23
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • darekd
    Wieninger, Kerndl-Kini
    darekd
    Browar z górnobawarskiej miejscowości Teisendorf.

Jest to górnofermentacyjne piwo wielosłowodowe, jakie od czasu do czasu można spotkać w Bawarii.
    W tym wypadku użyto orkiszu, żyta (lokalnej alpejskiej odmiany żyta ozimego Tauernroggen), jęczmienia, owsa, pszenicy (lokalnej...
    2024-03-21, 22:52
  • AdamKowalski34
    Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
    AdamKowalski34
    Cześć,
    Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
    Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
    Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
    2025-06-09, 06:10
  • darekd
    Gusswerk, Eisbergbock
    darekd
    Koźlak lodowy (wymrażany) z rzemieślniczego browaru spod Salzburga.

11,1% alk. (na stronie www podają 11,5%), ekstr. 23,8%

Chmiele: Mühlviertler Malling, Tettnanger Tradition, Tettnanger Aroma, Simcoe, Citra

Podają, że wymrażanie odbywa się w temp. - 20*C...
    2025-04-08, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...