Fucktycznie. Zakładając, że strona www niedawno się zmieniła, to należy przyjąć, że od października zmienili recepturę. Albo zrobili to nawet wcześniej i nakleili mi na butelkę starą etykietę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomekk78
Mam przed sobą piwo z browaru Czarnków - Walońskie, piwo ciemne naturalne. Parametry na etykiecie nie zgadzają się z tymi, które są proponowane w dzienniku piwnym. Na butelce figuruje ekstrakt 14,1% i alkohol 5,6%.
Zmieniono.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Żywiec, tatr mocna:
A: 7%
kod z etykiety L1271616A1412
Nie mogę zmienić, ponieważ tego piwa nie ma na tej liście: http://www.browar.biz/piwa.php
Jest pod Leżajsk/Żywiec, Tatra Mocna - parametry zgodne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Magnat
Dzisiaj dojechała do nas nowa dostawa Twierdzowego z Raciborza. Nie wiem czy będą 2 wersje, ale z etykiety zniknął napis "NIEPASTERYZOWANE". Na kontrze informacja, że piwo jest pasteryzowane. Alk. 4,5% obj.
Jest to nowe piwo, nie zmiana parametru.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
Namysłów, Kozackie, alk. 5% (było 4,2%). Ekstraktu nie podano.
Wersja puszkowa, warka do 08.09.2012.
Zmieniono.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
Jędrzejów, Argus Strong
Puszka dla Lidla
A: 6,7 %
E: 13,9%
Zmieniono. Przespał byś się trochę Piotruś, a nie o 4:49 nad ranem Argusy spijał
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Mimo wszystko miałbym prośbę aby nie aktualizować danych na podstawie info ze stron internetowych (chyba że nie ma żadnych w systemie albo jesteś absolutnie przekonany że są właściwie (nie pytaj mnie dlaczego bywają niewłaściwie ). )
Rozumiem, jednak w przypadku Bielitzera było inaczej. Po pierwsze piwa w naszej bazie w ogóle nie miały danych, a po drugie w przypadku browaru restauracyjnego na miejscu ciężko jest uzyskać konkretne dane. Poza tym poszczególne warki mogą się różnić parametrami.
W innych przypadkach polegam w 100% na obserwacjach osobistych użytkowników Browar.biz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Nie mogę zmienić, ponieważ tego piwa nie ma na tej liście: http://www.browar.biz/piwa.php
Jest pod Leżajsk/Żywiec, Tatra Mocna - parametry zgodne.
Dlatego najlepiej zmienić tytuł istniejącgo wątku na - Leżajsk, Tatra Mocna - bo z tym piwem z DP jest połączony. Jednocześnie utworzyć temat Żywiec, Tatra Mocna. Analogicznie z Tatrą. ORDNUNG.
Dlatego najlepiej zmienić tytuł istniejącgo wątku na - Leżajsk, Tatra Mocna - bo z tym piwem z DP jest połączony. Jednocześnie utworzyć temat Żywiec, Tatra Mocna. Analogicznie z Tatrą. ORDNUNG.
To zgłoś to do działu "Nowe piwa". Odkąd wiadomo o co chodzi z kodami na produktach GŻ, KP i CP okazuję się, że w bazie brakuje dużo piw.
Problem w tym, że nie ma na nie ciśnienia, więc nikt się o te piwa nie upomina.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
To zgłoś to do działu "Nowe piwa". Odkąd wiadomo o co chodzi z kodami na produktach GŻ, KP i CP okazuję się, że w bazie brakuje dużo piw.
Problem w tym, że nie ma na nie ciśnienia, więc nikt się o te piwa nie upomina.
Ja gwoli wyjaśnienia upomniałem się
Prawda jest jedna. Etykieta nie kłamie
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Wygląda na to że czeka nas kolejna rewolucja, tym razem promocyjna i opakowaniowa (etykietowa). Etykiety z randomowymi szlaczkami powinny się obronić
No i blady strach pada na blogerkę piwną.
Dawid Siedlecki z Browar Paragraf melduje z frontu:
Comment