Browar na Jurze
Piwo: Grzaniec na miodzie
Piwo korzenne, jasne, pasteryzowane
E. ?
A. 4,3% obj,
Butelka 0,5 l
Etykieta-owijka
Kod kreskowy 5905331025751
Jest to ewidentnie wariacja na temat "Bearnard z jurajskich skałek"". Parametry takie same. Kod kreskowy również.
Na koniec fotka:
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Brat_Piwny; 2013-01-11, 21:59.
Najlepsze jest to, że na kontrze piszą, że piwo jest pasteryzowane
Piwo jest w 100 % niepasteryzowane to widać po dacie przydatności, a to że niefiltrowane nie ulega również wątpliwości ponieważ jest mętne. Grafik walnął błąd i nikt się nie dopatrzył przy akceptacji.
Browar: ?
Piwo: Rutynowe
Piwo jasne, niepasteryzowane
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw Przemyśl
Piwo: Łemkowskie
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw. Na etykiecie adres Karczmy Łemkowskiej w Krynicy-Zdrój
Fotka na której dodatkowo znajduje się piwo Stalowe dla Świat Piw Stalowa Wola.
W roku 2012 pojawiło się także piwko dla Świat Piw w Łańcucie czyli Diabeł Łańcucki. Występuje ono w kilku wątkach, ale chyba nie zostało oficjalnie zgłoszone.
Browar: ? *
Piwo: Diabeł Łańcucki
E. 11 %
A. 5,7 obj.
Piwo jasne niepasteryzowane
Butelka 0,5 l
*Piwo było warzone w różnych browarach. Piwo, które piłem w lipcu 2012 r. w Krynicy Zdrój pochodziło z Grybowa.
Jest też odmiana ciemna Diabła Łańcuckiego. W tym wypadku piwo pochodzi ponoć z Gościszewa. Bliższych informacji jednak nie mam.
Fotka z lipca 2012:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
Piwo: Łemkowskie
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw. Na etykiecie adres Karczmy Łemkowskiej w Krynicy-Zdrój
Mój egzemplarz Łemkowskiego ma dokładnie taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu, co kupione jednocześnie Forteczne, można więc chyba z ogromnym prawdopodobieństwem przypisać Łemkowskie też do Zodiaka.
Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2013-01-16, 13:43.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Mój egzemplarz Łemkowskiego ma dokładnie taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu, co kupione jednocześnie Forteczne, można więc chyba z ogromnym prawdopodobieństwem przypisać Łemkowskie też do Zodiaka.
Piwo Rutynowe też ma taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu co Forteczne, więc idąc tym tropem też można je z dużym prawdopodobieństwem przypisać do Zodiaka
Chciałem wprowadzić do Dziennika Piwnego i nie znalazłem tego piwa na liście. Zgłaszam więc oficjalnie.
Browar ?
Piwo: Stalowe
E. ?
A. 6,2 % poj.
Warzone na zlecenie Dionizos Radom dla Świat Piw Stalowa Wola.
Jako, że i to piwo ma identyczny termin ważności (2013-02-18) co piwa "Forteczne" i "biesCzadowe", które zakupiłem równocześnie, to trop wiedzie do Zodiaka.
Fotka patrz post 596.
Ostatnia zmiana dokonana przez Brat_Piwny; 2013-01-18, 23:11.
Browar: Gościszewo
Piwo: Diabeł Łańcucki ciemne
E. ?
A. 6%
Piwo ciemne, pasteryzowane
Butelka 0,5 l
Warzone na zlecenie Świat Piw.
Etykieta bardzo zbliżona do wersji jasnej.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
Comment