Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Staropolski
Karaibski BEERat
E: 11%wag
A: 4,8%obj
Pacific
Staropolski
Cfany zBEER
E: 10,5%wag
A: 4,8%obj
Lager
Staropolski
Teddy BEER
E: b/d
A: 4,2%obj
Miodowe
Staropolski
RoBEER Hood
E: 12%wag
A: 5,5% obj
Lager
Staropolski
BEERło króla
E: b/d
A: 4,4%obj
KokosoweComment
-
Żywiec
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar:Żywiec
nazwa piwa: Sesyjne IPA..
ekstrakt (jeśli jest podany): 12*
alkohol: 5%
kod kreskowy:ll
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy):India Pale Ale Chmielone na zimno.
Dziękuję za zrozumienieNa pochybel psubratom !Comment
-
-
Comment
-
Comment
-
Browar: Browar Jana
Nazwa: Pszeniczne
Ekstrakt: 12,5 plato
Alkohol: 5,6% objętości
Styl: Hefeweizen
Kod kreskowy: 5902429980015Comment
-
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.Comment
-
Ja też tak obstawiam.
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.
Nawet Amerykańskie Pszeniczne jest lagerem warzonym w Żywcu.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
-
Ok zgłaszam trzeci razPiwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %Comment
-
Ok zgłaszam trzeci razPiwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
Related Topics
Collapse
-
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
To nie działa tak,...-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...-
Channel: Czechy
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
-
Channel: Niemcy
-
-
Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment