browar: Browarmia
piwo: Dymione
styl: rauchbier
E. 16,5%
A. 6,5%
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
No nie do końca po kolei wg zasad, ale dzięki za dodanie stylu.
Zatem jeszcze raz, bardzo proszę o podawanie w takiej kolejności - będzie mi łatwiej nie pomylić ekstraktu z alkoholem przy wprowadzaniu do bazy:
Browar:
Nazwa piwa:
Gatunek:
Alkohol:
Ekstrakt:
Kod kreskowy:
Kod browaru koncernowego:
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-12, 16:43.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z tego co widziałem na etykiecie to ekstrakt 14 i 5,6 abv
Dokładnie. Są rozbieżności w tym co na etykietach, w tym co w przewodniku festiwalowym i w tym co było mówione na stoiskach. Może z parametrami premier festiwalowych trzeba trochę zaczekać.
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
Z nowych piw które pojawiły się na Birofiliach 2013 wyczaiłem jeszcze:
Kaszebska Korona - Koźlak Majowy
Kaszebska Korona - Bitter
Widawa - Simcoe Pils
Zadyma - Lager
Niestety nie wiem jakie będą oficjalne nazwy i jakie były parametry. Czy Zadyma to nie było Jasne ?
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
W przewodniku zapewne jest błąd, bo pszenicą była kochanica, a gorycz wg. moich informacji miał być APA.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Comment