Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek
Collapse
X
-
-
Burzliwa i cicha to terminy raczej z browarnictwa amatorskiego. No może tylko "cicha".
Normalnie w browarach to piwa się fermentuje i leżakuje.
A to że piwo jest zbyt młode i nadal "pracuje" ale w konsumencieto już inna sprawa. To błędy w procesie przygotowania produktu do konsumpcji. Myślę, że wiele z piw, które pijamy to bez filtracji i pasteryzacji prawdziwe " bomby brzuszne".
Leave a comment:
-
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-01-05, 22:12.Leave a comment:
-
poza tym wole dać za sępa tyle ile on kosztuje niż za RJ te 7zł...Ostatnia zmiana dokonana przez baroN1; 2013-01-05, 21:56.Leave a comment:
-
Spokojnie, spokojnie - nowe inicjatywy browarów rzemieślniczych / kontaktowych na horyzoncie, przy zachowaniu obecnego trendu spodziewam się kilkunastu takich podmiotów w ciągu najbliższych dwóch lat, wtedy co poniektórzy przekonają się czy warto było robić pewne rzeczy
A do Pinty niezmiennie szacunek, robią biznes, to oczywiste, ale robią go z klasą dlatego bez oporów kupuję regularnie kilkanaście ich piw w ciągu każdego miesiąca. AleBrowar nie zobaczy nigdy już ode mnie ani złotówki, Widawa też zaczyna na to pracować.Leave a comment:
-
Akurat AIPA jest jednym z piw które należy spożywać szybko, ze względu na szybko ulatniający się aromat chmielenia.
Piwowarzy domowi z USA zalecają przygotowywanie piw konkursowych (AIPA) na tyle późno, żeby po 2-3 tygodniach od zabutelkowania trafiły pod nos sędziego.Leave a comment:
-
To jakiś chaos porównawczy. Jedno piwo kupujesz w sklepie, drugie w pubie , to jak ty porównujesz ceny ? W stolicy 0,33 Sępa kosztuje 8,5 czyli wychodzi ok 13 zł za 0,5. 0,5 Rowing Jacka kosztuje 7 zł, więc Sęp jest droższy od Rowing Jacka o ok 70 %.Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-01-05, 21:43.Leave a comment:
-
A czemu piwo warzone w grudniu a sprzedawane w styczniu uważasz za niedoleżakowane? To smak chyba świadczy o wartości piwa a nie czas od warzenia do konsumpcji?Leave a comment:
-
Nie oczekuję że będzie taniej, ale w takiej wysokiej cenie oczekiwałbym otrzymania produktu "kompletnego". Żeby nie było - podoba mi warzenie ciekawych piw i to zazwyczaj wychodzi ze smacznym efektem, ale nie podoba mi się chodzenie na skróty przez elitę niosącą przecież kaganek oświaty piwnej.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-01-05, 21:12.Leave a comment:
-
Spokojnie, spokojnie - nowe inicjatywy browarów rzemieślniczych / kontaktowych na horyzoncie, przy zachowaniu obecnego trendu spodziewam się kilkunastu takich podmiotów w ciągu najbliższych dwóch lat, wtedy co poniektórzy przekonają się czy warto było robić pewne rzeczy
A do Pinty niezmiennie szacunek, robią biznes, to oczywiste, ale robią go z klasą dlatego bez oporów kupuję regularnie kilkanaście ich piw w ciągu każdego miesiąca. AleBrowar nie zobaczy nigdy już ode mnie ani złotówki, Widawa też zaczyna na to pracować.Leave a comment:
-
-
Sprzedaż za niemałe pieniądze piwa o którym osoba je firmująca mówi że ma wady i obnaża swoją niekompetencję poprzez ŚWIADOMIE popełnione błędy w czasie produkcji...hmm sam nie wiem, jak to nazwać
nikt nikogo do kupna nie zmusza...
co do ceny, sęp jest niewiele droższy niz taki RJ czy inne wyroby z AB, Pinty...Leave a comment:
-
Odnoszę wrażenie Marusiu, że ostatnio masz do mnie pretensje głównie za mówienie prawdy. Tak było w kontekście Ambera, tak jest w kontekście diacetylu. Zrozumiałbym gdybyś krytkowała piwo, że nie da się go pić, ale Ty krytykujesz, że poinformowałem iż wiem o diacetylu i podejrzewam skąd się on wziął. Rozumiem, że prawidłowo powinienem palić głupa i zwalać winę na kogo się da. Firmuję to piwo własnym nazwiskiem i uznaję je za udane. Jeżeli klienci będą uważali inaczej, to nie będą kupować następnych piw, na których etykiecie pojawi się nazwisko Kopyra.
Sprzedaż za niemałe pieniądze piwa o którym osoba je firmująca mówi że ma wady i obnaża swoją niekompetencję poprzez ŚWIADOMIE popełnione błędy w czasie produkcji...hmm sam nie wiem, jak to nazwać
Dodatkowo tropienie i piętnowanie diacetylu w innych piwach, a zachwalanie jego obecności w swoim udanym piwie zakrawa mi na hipokryzję, albo schizofrenię
Nic to, zobaczymy co czas pokaże, pewnie sytuacja na naszym piwnym rynku się uspokoi - powinno zadziałać głosowanie portfelem i klient, który po zachłyśnięciu się nowinkami, będzie trzy razy rozsądniej oglądał niemałe pieniądze, zanim kupi piwne cudeńka i dla tych którzy go wcześniej zawiedli, nie będzie już kredytu zaufania...Leave a comment: