BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
Zasadniczo warzelnia, która stoi przez większość czasu nieużytkowana nie jest dochodowa tak jakby pracowała w systemie ciągłym. Pytanie czy może z technicznego punkt widzenia (poza standartową obsługą serwisową)?!
A skoro 1 piwowar nie jest w stanie jej obsłużyć w 24 godzinnym trybie to może to zrobić 2-3 (i więcej kontraktowych) piwowarów. Patrząc na to jak Marysia i Gryf wykorzystały swoje możliwości prawie do maksimum widać, że wielkość warzelni nie ma takiego znaczenia. Ilość tanków jest istotna.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-03-06, 16:48.Comment
-
Dobrze rozumuję?
Kontraktowiec kupuje swój tank, montuje go w nie swoim browarze i wynajmuje nie swoją warzelnię plus coś tam odpala właścicielom warzelni za stanie kontraktowego tanku w nieswoim browarze?
ciekawa koncepcjaComment
-
Tak jak pisałem, warzelnia przez większość czasu nie pracuje, a problemem jest brak tanków do obsługi kontraktu. Browar nic nie inwestuje, a zysk jest. O ile jest na to miejsce w browarze. W wielu jest. W sumie nie nowa koncepcja, bo pomysł wykiełkował u zarania browarów kontraktowych. Dziś kupno tanku, by na nim zarabiać to nie problem.Comment
-
A ponawiajac pytanie, ktp oprocz Dziekiego Wschodu tak robi? Z tego co piszecie to wBrew i Rockmill a inni? Pinta, Birbant? Cos ktos wie? Bo mnie zaciekawiloTak jak pisałem, warzelnia przez większość czasu nie pracuje, a problemem jest brak tanków do obsługi kontraktu. Browar nic nie inwestuje, a zysk jest. O ile jest na to miejsce w browarze. W wielu jest. W sumie nie nowa koncepcja, bo pomysł wykiełkował u zarania browarów kontraktowych. Dziś kupno tanku, by na nim zarabiać to nie problem.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
-
Do tej pory Browar Olimp na swoich etykietach podawał gdzie dane piwo uwarzyli. Wpadły mi w ręce dwie ich etykiety (chyba nowe) od piw Bacchus i Tanatos i jest na nich jako producent wskazany tylko Browar Olimp Sp.z.o.o. 87-100 Toruń ul. Kociewska 22. I tyle... Na dole etykiety jeszcze dopisek OLIMP - browar rzemieślniczy z Torunia.
Poszli na swoje czy po prostu przestali ujawniać gdzie warzą dane piwo?Comment
-
-
Alw oni i tak chyba w calosci przeniesli sie do Bytowa o ile dobrze pamietam.Do tej pory Browar Olimp na swoich etykietach podawał gdzie dane piwo uwarzyli. Wpadły mi w ręce dwie ich etykiety (chyba nowe) od piw Bacchus i Tanatos i jest na nich jako producent wskazany tylko Browar Olimp Sp.z.o.o. 87-100 Toruń ul. Kociewska 22. I tyle... Na dole etykiety jeszcze dopisek OLIMP - browar rzemieślniczy z Torunia.
Poszli na swoje czy po prostu przestali ujawniać gdzie warzą dane piwo?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment