Jakiś czas temu kupiłem w jednym ze specjalistycznych sklepów w Krakowie czeski porter leżakowany w beczkach po winie. Butelka 0,7l, etykieta w stylu twórczości Pablo Picasso, brak informacji o producencie, nazwa nieczytelna. Czy ktoś wie co to za piwo?
Co to za piwo?
Collapse
X
-
Proszę bardzo - jest fota.
A jednak Salvatore Dali
Na etykiecie jest informacja że piwo leżakowało w piwnicach Browaru Novokosteleckego. Wyczytałem że powstał tam minibrowar. Ale to niestety ślepy trop. Po pierwsze - pierwsza warka jest z sylwestra 2013 (a piwo leżakowało 8 miesięcy w beczkach). Po drugie - na stronie: http://pivni.info/news/12100-minipivovar-snajdr.html są wymienione piwa warzone przez Minipivovar Snajdr (tak się nazywa) - nie ma wśród nich porteru bałtyckiego.
Comment
-
To jest ponoć Pardubicky Porter, tyle że potraktowany beczką po winie. Zastanawiałem się nad nim i w sumie to troszkę żałuję że nie kupiłem.Comment
Related Topics
Collapse
-
W graniczącym z Włochami mieście Nova Gorica od kilku lat działa sporych rozmiarów browar z własnym pubem sklepem firmowym.
Do Nowej Goricy dotarliśmy w wyjątkowo upalną (+38 stopni) sierpniową sobotę, przyjeżdżając pociągiem z graniczącym z Austrią miastem Jesenice, skąd prowadzi...-
Channel: Słowenia
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...-
Channel: Niemcy
-
-
Hybryda - Quadrupel/Barley wine, leżakowany w beczkach z dębu francuskiego po szwajcarskim winie Petite Arvine.
https://struise.com/bottles/page/2/
Ciekawostką jest, że takie samo piwo została uwarzone i leżakowane w takich samych beczkach również w Szwajcarii - kooperacja...-
Channel: Belgia
-
-
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...1 Photo-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-19, 15:40 -
-
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment