widzisz jakie to jest pokręcone wszystko podobnie jak ta cała centralizacja że teraz nie sposób dojść do tego z jakiego browaru jest dana etykieta tatre robią w leżajsku ,warkę w elblągu...etc,etc my zwykli śmiertelnicy nie dojdziemy do ukłądów rządzących tą całą branżą ...a swoją drogą ze smutkiem wspominam te czasy kiedy w każdej wiosce nieomal można było nabyć inne piwko z dziwnych rozlewni no ale jak to się mówi to se ne wrati.A jak widać na przyładzie browaru w gościszewie i kilku innych dochodzi się do absurdalnego wniosku że browary nie chcą sprzedawać piwa?!!
. Oczywiście Rycerza nie dostałem ponoć nawet jednej buteleczki nie posiadali. Gdy spytałem o podkładki Pan stwierdził, że nie mają chociaż na półce leżał mały stosik.
Na pytanie gdzie można nabyć te piwko niestety nie otrzymałem odpowiedzi
. Pewnie bardziej konkretną odpowiedź na to pytanie otrzymałbym od trójmiejskiej ekipy forumowiczów ale mój wyjazd był tak niespodziewany, że nie zdążyłem zapytać na forum
! Jedynym miejscem gdzie można zakupić Rycerza w 3mieście jest 'Bar Atut' który mieści się w Gdyni na ul.Jana Z Kola. Pół litrowa flaszka kosztuje 2,1 zł. A przy okazji można było by się wybrać na lanego Gocha z Bytowa za jedyne 3zł.
) ,podczas którego opowiedział nam całą historię browaru a zarazem zarysował nam plany na niedaleką przyszłość. Oprócz tego w browarze działa przybrowarniany sklepik (brak na ta chwilę jakichkolwiek gadżetów).
Comment