Lagerowy offtop
Collapse
X
-
Kompletnie nic, dlatego że w Polsce nie można ich nabyć. Biorąc jednak pod uwagę, iż jesteśmy w czołówce europejskiej piwoszy to musi się to zmienić, coraz więcej jest wymagających konsumentów, którzy cenią dobry gatunek a nie marketowe popłuczynyComment
-
W takim razie Bałtyk to najcieplejsze polskie morze, Tatry to najwyższe góry a Wisła to najdłuższa rzeka - wszak inne są daleko, wycieczki drogie, a dolina Amazonii niebezpieczna.Kompletnie nic, dlatego że w Polsce nie można ich nabyć.
PS Spokojnie część z nich można w Polsce nabyć. Poza tym są jesczcze sklepy internetowe.Comment
-
jeśli mieszkasz w wawie, a tak podajesz, to nie wypisuj niedorzeczności
ostatnio można u nas dostać niemal wszystko z krajowego podwórka
co mają powiedzieć mieszkańcy małych miejscowości przy nas, stołeczniakach?
z lagerowym się ostatnio przeprosiłem
bo raz, że jest w sklepie pod oknem
dwa, że nie jest złe, a dobre nawet
więc spożycia i reklamy godneveni, emi, bibiComment
-
Gustuję w piwach niepasteryzowanych więc sklepy internetowe odpadają.W takim razie Bałtyk to najcieplejsze polskie morze, Tatry to najwyższe góry a Wisła to najdłuższa rzeka - wszak inne są daleko, wycieczki drogie, a dolina Amazonii niebezpieczna.
PS Spokojnie część z nich można w Polsce nabyć. Poza tym są jesczcze sklepy internetowe.
Lubię Polskie piwa i chyba dobrze coraz więcej jest tych regionalnych, więc nie ma co się zachłystywać tymi z zagranicy. Każdy lubi co innego.Comment
-
Skąd wiesz, że nie ma czym się zachwycać skoro ich nie próbowałeś? Jasnowidz? W sklepie muzycznym dotykasz ręką płytę i już wiesz, że piosenka nr 5 jest średnia a nr 7 doskonała?
Wiele browarów rzemieślniczych refermentuje swoje piwa w butelce więc problem niepasteryzacji odpada. Parę dni temu piłem Imperial Stouta z Nogne O niepasteryzowanego i niefiltrowanego z datą rozlewu styczeń 2012, data przydatności do spozycia to lipiec 2016r. Także nie masz się czym przejmować, wpływ niepasteryzacji na smak jest dla mnie abstrakcją ale już nie wchodzę w polemikę.Comment
-
Jakich niedorzeczności? Że nie będę jeździć po dwie butelki piwa przez pół miasta? Jak mnie nachodzi ochota na wypicie browarka kilkanaście minut przed północą to nie będę kursować do centrum autobusem nocnym, tylko idę spacerem do monopolowego na osiedlu.jeśli mieszkasz w wawie, a tak podajesz, to nie wypisuj niedorzeczności
ostatnio można u nas dostać niemal wszystko z krajowego podwórka
co mają powiedzieć mieszkańcy małych miejscowości przy nas, stołeczniakach?
z lagerowym się ostatnio przeprosiłem
bo raz, że jest w sklepie pod oknem
dwa, że nie jest złe, a dobre nawet
więc spożycia i reklamy godne
PS - dobre piwa z małych browarów pijam właśnie najczęściej w małej miejscowości (10-13 tys. mieszkańców), która ma o niebo lepszy dostęp do dobrego piwa niż cała moja dzielnica (125 tys.).Comment
-
-
NIe mam wiedzy w tym temacie o którym piszesz w cytowanym poście odnośnie piw niepasteryzowanych a w zasadzie kuchni ich wykonania. Ale moje doświadczenia wskazują na ogromną różnicę w smaku pomiędzy pasteryzowanymi lub nie.Skąd wiesz, że nie ma czym się zachwycać skoro ich nie próbowałeś? Jasnowidz? W sklepie muzycznym dotykasz ręką płytę i już wiesz, że piosenka nr 5 jest średnia a nr 7 doskonała?
Wiele browarów rzemieślniczych refermentuje swoje piwa w butelce więc problem niepasteryzacji odpada. Parę dni temu piłem Imperial Stouta z Nogne O niepasteryzowanego i niefiltrowanego z datą rozlewu styczeń 2012, data przydatności do spozycia to lipiec 2016r. Także nie masz się czym przejmować, wpływ niepasteryzacji na smak jest dla mnie abstrakcją ale już nie wchodzę w polemikę.
Zachęcam innych forumowiczów do zabrania głosu w tej sprawie. Bo ja nie wiem jak tzw. żywe piwo niefiltrowane i niepasteryzowane o którym piszesz może mieć kilka lat ważności ? Skoro większość na rynku ma 3 tygodnie. NIe wiem czy technologia jak napisałeś "refermentacji w butelce" zapewnia takie same walory smakowe jak tradycyjna technologia
PS. Skończ z ironią i złośliwością w swoich postachComment
-
Piłeś to samo piwo w obu wersjach i stwierdziłeś że niepasteryzowana rózni się znacząco na plus? CZy porównujesz rózne marki ze sobą?Ale moje doświadczenia wskazują na ogromną różnicę w smaku pomiędzy pasteryzowanymi lub nie.
A refermentacja jest nie tradycyjna? Na wyspach stosuje się ją o ile się nie mylę od setek lat. W Belgii również ma długi staż.NIe wiem czy technologia jak napisałeś "refermentacji w butelce" zapewnia takie same walory smakowe jak tradycyjna technologia
Poza tym na czas ważności ma też wpływ woltaż.
A skończysz oceniać twórczość z którą nigdy nie miałeś do czynienia i nie widziałeś na oczy?PS. Skończ z ironią i złośliwością w swoich postachComment
-
Oczywiście, że oceniam piwa pasteryzowane i niepasteryzowane z jednego browaru i gatunkku piwa, bo nie może być inaczej.Piłeś to samo piwo w obu wersjach i stwierdziłeś że niepasteryzowana rózni się znacząco na plus? CZy porównujesz rózne marki ze sobą?
A refermentacja jest nie tradycyjna? Na wyspach stosuje się ją o ile się nie mylę od setek lat. W Belgii również ma długi staż.
Poza tym na czas ważności ma też wpływ woltaż.
A skończysz oceniać twórczość z którą nigdy nie miałeś do czynienia i nie widziałeś na oczy?
Z oceną poczekam na opinie innych forumowiczów, którzy mają większą wiedzą w zakresie warzenia piwa niż ty.Comment
-
Że tak nieśmiało zapytam - co to za problem raz na jakiś czas zrobić zapasy? Ja do najbliższego sklepu piwem na które mam ochotę mam jakieś 30 kilometrów, więc robię zapasy. A jak mnie najdzie ochota, to idę do piwnicy... Np. po Lagerowe, żeby choć trochę trzymać się tematuJakich niedorzeczności? Że nie będę jeździć po dwie butelki piwa przez pół miasta? Jak mnie nachodzi ochota na wypicie browarka kilkanaście minut przed północą to nie będę kursować do centrum autobusem nocnym, tylko idę spacerem do monopolowego na osiedlu.
JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
To planuj odpowiednio do możliwości, to raz. A dwa nie wspomniałeś czy głównie kupujesz konserwy czy pijesz beczkowe...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...-
Channel: Niemcy
-
-
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...-
Channel: Szwecja
2025-09-28, 21:34 -
-
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...-
Channel: Czechy
-
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
-
-
To tzw piwo nie nadaje się do picia.
Alko 5% - zero pełni, zero smaku, zero czegokolwiek.
Popłuczyny z tanka...
Nowoczesna puszka oznacza nowoczesny płyn czyli woda z homeopatyczną zawartością piwa....-
Channel: Szwecja
2024-07-01, 15:47 -
- Loading...
- Koniec listy.
)
Zresztą tak jak wspomniałem, piwa w butelkach kupuje odświętnie
Comment