BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Ale się dzisiaj zapowiadało na pobicie rekordu , cały czas rosła lista obecności było juz nawet Wszyscy: 100, Zarejestrowani: 55, Goście: 45 ,ale potem chyba się wszyscy zajeli pracą i nie wyszło
Latarnik napisał(a) Szkoda, że byłem na wyjeździe bo dołożyłbym jeszcze jedną osobę
Tak masz czego żałować Latarniku, bo Rekordu nie możesz zapisać na swoje konto.
Ale dziś też taki piwny dzień, że może jeszcze podkręcimy ten wynik
Więc NIE wyjeżdżaj ! ! !
ps. zaraz mnie zablokują za nazbyt mordkową odpowiedź ;-)
Dziś byłem wśród ustalających nowy rekord, ale skąd nagle wzięło się tylu odwiedzających gości to nie wiem. 603 to kosmiczny wzrost użytkowników w porównaniu do poprzedniego rekordu.
Wiele lat temu w Browarze Fortuna był podobno Zlot browar.biz, jednak na pewno w nim nie uczestniczyłem, więc nie było okazji do zwiedzenia tak zasłużonego browaru. Inna sprawa, że 15-20 lat temu był to jednak dużo mniejszy browar. Gdy 7 lat temu głównym piwowarem został Marcin Ostajewski...
Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
Pociągi regionalne kursują...
Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
Comment