Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
Ja raz na koniec sprawdzania umiejętności wtrąciłem "ale Eski ani Planeta FM to my tu nie słuchamy" co spotkało się z pełną akceptacją. Wieczorem długo się zastanawiałem czy nie podsunąłem szefowi kompletnej łamagi ale słuchającej Iron Maiden ;-) Na szczęście okazało się, że koleś był trafiony idealnie a mimo, że przeniósł się do pracy gdzie indziej to nadal się spotykamy wybierając miejsca z dobrym piwkiem
Pytanie o piwo może więc też mieć sens - zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam to z ostatniego naboru najszybciej musieliśmy pożegnać tego który od picia piwa odcinał się zupełnie.Pozdrawiam, MaciekComment
-
Jeżeli potrafią pytać się o znak zodiaku to dlaczego nie o piwo?
zamontuj sobie przycisk za biurkiem, przed biurkiem zapadnię i jak odpowie "Tyskie", to wiesz co masz nacisnąc
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
ktoś kto słucha Ironsów nie jest łamagą, jest twardym, męskim, wiedzącym co chce od życia sukinsynemJa raz na koniec sprawdzania umiejętności wtrąciłem "ale Eski ani Planeta FM to my tu nie słuchamy" co spotkało się z pełną akceptacją. Wieczorem długo się zastanawiałem czy nie podsunąłem szefowi kompletnej łamagi ale słuchającej Iron Maiden ;-) Na szczęście okazało się, że koleś był trafiony idealnie a mimo, że przeniósł się do pracy gdzie indziej to nadal się spotykamy wybierając miejsca z dobrym piwkiem
Pytanie o piwo może więc też mieć sens - zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam to z ostatniego naboru najszybciej musieliśmy pożegnać tego który od picia piwa odcinał się zupełnie.
Comment
-
Pewien oferent w internecie pisze:
Nasze przewagi w porównaniu ze zwykłymi formami handlu są oczywiste:
* nieobecność geograficznego przywiązywania do ciapek handlowych .
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Podobnoż w Warszawie nastała moda, aby na budowę domu zapraszać projektanta wnętrz wraz z psychologiem. Po co? Nie wiem. Wiem, że ten świat jest chory.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Najlepiej żeby projektant zwał się Feng a psycholog - Shui.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nie jesteś na czasie.
To już nie modne. Teraz kamery się zakłada aby zobaczyć jakie delikwent wykonuje ruchy np. w kuchnii i pod to zaprojektować meble
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Teraz, to się, Panowie, zaprasza do domu psychologa zwierzęcego i załatwia pluszakowi albo innemu Bogu ducha winnemu stworzeniu sesje terapeutyczne.
W ten sposób moja koleżanka dowiedziała się, że jej wąż Wiktor (nie "mąż" lecz "wąż", przez "W"
) ma melancholijne usposobienie... 
Comment
-
Był gdzieś temat o polskiej paranoi z oddawaniem butekek, ale jakoś nie mogę znaleźć. Historia nada się i tu.
Otóż poszedłem ja sobie w sobotę do sklepu z bączkami po Gniewoszach. W sklepie wrzuciłem do koszyka m.in. bączki z Łomżą zwykłą i niepasteryzowaną, podchodzę do kasy, wystawiam puste butelki, a gość mówi, że nie ma takiego piwa i nie przyjmie. Klaruję mu, że opakowanie jest to samo i browar się ucieszy, a on, że nie, że mu nie przyjmą. Byłem dość wytrwały, aż do chwili, gdy gość orzekł, że Łomża zwykła jest kaucjowana, a niepasteryzowana bezzwrotna.
Tego sztychu nie zdołałem sparować. Kupiłem piwo i znacząc drogę krwią, wróciłem do domu.Comment
-
Na bączkach Łomży niepasteryzowanej jest wytłoczony napis "butelka bezzwrotna".Był gdzieś temat o polskiej paranoi z oddawaniem butekek, ale jakoś nie mogę znaleźć. Historia nada się i tu.
Otóż poszedłem ja sobie w sobotę do sklepu z bączkami po Gniewoszach. W sklepie wrzuciłem do koszyka m.in. bączki z Łomżą zwykłą i niepasteryzowaną, podchodzę do kasy, wystawiam puste butelki, a gość mówi, że nie ma takiego piwa i nie przyjmie. Klaruję mu, że opakowanie jest to samo i browar się ucieszy, a on, że nie, że mu nie przyjmą. Byłem dość wytrwały, aż do chwili, gdy gość orzekł, że Łomża zwykła jest kaucjowana, a niepasteryzowana bezzwrotna.
Tego sztychu nie zdołałem sparować. Kupiłem piwo i znacząc drogę krwią, wróciłem do domu."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment