Znalezione w sieci

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• karol1000
    replied
    Pusť si nejlepší internetová videa v češtině. Najdeš u nás: Talk Show, zábavná videa, webseriály i dokumenty.

najlepszy motyw z air bagiem
    Ostatnia zmiana dokonana przez karol1000; 2010-11-04, 23:41.

Leave a comment:

• danio_145
    replied

Potworna siła grawitacji, odsłona druga.

Leave a comment:

• Basik
    replied
    A obok są podobne ofert pracy i tak np. niszczenie/wylewanie piwa można porównać do pracy m.in. ślusarza, operatora wprowadzania danych czy "rozadawania" katalogów reklamowych

Leave a comment:

• Gabe
    replied

I nie wiem, co śmieszniejsze, intencja autora (jak można wylewać piwo Tyskie), czy komentarze wykopowiczów

Leave a comment:

• YouPeter
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Raczej w powietrzu.
    Też tak na początku pomyślałem i rozśmieszył mnie ten komentarz Ale biorąc to na logikę to pociągi mają odczekać godzinę na najbliższej stacji, a nie gdzieś w szczerym polu. Więc analogicznie samolot też odczeka na pierwszej stacji, czyli na lotnisku.

Jak widać nawet z błahego tematu na forum potrafi wywiązać się dyskusja

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Raczej w powietrzu.

Leave a comment:

• YouPeter
    replied
    W związku ze zmianą czasu:

Jak poinformowała spółka PKP Intercity w nocy z 30 na 31 października o godzinie trzeciej w nocy pociągi zatrzymają się na najbliżej stacji, gdzie będą czekać godzinę, by ruszyć w dalszą drogę, zgodnie z obowiązującym rozkładem jazdy.

I komentarz pod spodem:

Czy sa jakies nocne loty nad terytorium Polski? Bo jesli tak to drzyjcie pasazerowie.
    Przed czym mają drżeć ? Przed godzinnym postojem samolotu na lotnisku?

Leave a comment:

• Ramrege
    replied
    Jak poinformowała spółka PKP Intercity w nocy z 30 na 31 października o godzinie trzeciej w nocy pociągi zatrzymają się na najbliżej stacji, gdzie będą czekać godzinę, by ruszyć w dalszą drogę, zgodnie z obowiązującym rozkładem jazdy.
    Ciekawe co zrobią przy zmianie na letni. Biedą jeździć 2x szybciej?... Nie sądzę.

Leave a comment:

• żąleną
    replied

I komentarz pod spodem:

Czy sa jakies nocne loty nad terytorium Polski? Bo jesli tak to drzyjcie pasazerowie.

Leave a comment:

• rafal69
    replied
    A barman:
    - Stać kurrrtka watowa! Zeta brak!

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Wypadałoby dodać, ze jest to piwna odmiana historyjki, krążącej po sieci, o systemie podatkowym.
    Jest jeszcze komentarz Amerykanina do niej:

"I tak właśnie - chłopcy i dziewczęta, dziennikarze i uczeni profesorowie - działa nasz system podatkowy.
    Ludzie, którzy zarabiają najwięcej, najwięcej korzystają z redukcji podatków.
    Opodatkujcie ich wyżej, atakujcie ich za to, że są bogaci - a któregoś dnia może się okazać, że ich nie ma.
    Mogą pić piwo za granicą, w nieco przyjemniejszej atmosferze."

Leave a comment:

• Mafar
    replied
    Dziesięciu facetów poszło na piwo i rachunek dla wszystkich wyniósł 100 zł. Jak go tu sprawiedliwie pokryć?

Po namyśle zdecydowali się zastosować rozwiązanie znane z działającego w Europie systemu podatkowego:

Czterech najbiedniejszych nie zapłaciło nic.

Piąty zapłacił złotówkę.

Szósty zapłacił 3 złote.

Siódmy zapłacił 7 zł.

Ósmy zapłacił 12 zł.

Dziewiąty zapłacił 18 zł.

A ostatni, najbogatszy, zapłacił 59 zł.

Jak postanowili, tak zrobili. Przychodzili do baru codziennie, zostawiali 100 złotych - i wszystko było w porządku... do momentu, w którym barman powiedział:

"Chłopaki! Jako stałym klientom oferuję wam zniżkę: będziecie płacić tylko 80 złotych".

Faceci ucieszyli się. Powstał jednak problem: jak podzielić nadwyżkę 20 złotych?

Na początek ustalili, że czterej najbiedniejsi nadal nie płaciliby nic - ale co z resztą?

Zaproponowali, by podzielić ja po równo między tych, co płacą. Wyszło po 3,33 na łebka. Ale w takim razie Piąty i Szósty jeszcze otrzymywaliby pieniądze za picie!

Barman zaproponował, że rozłoży tę obniżkę jakoś bardziej proporcjonalnie:

Piąty nie zapłacił nic.

Szósty zapłacił 2 złote.

Siódmy 5 zł.

Ósmy 9 zł.

Dziewiąty 14 zł.

A Dziesiąty 49 zł.

Zapłacili, wyszli z baru - i zaczęli liczyć:

"Ja otrzymałem tylko złotówkę z tych 20 - oświadczył Szósty - ale on - rzekł wskazując na Dziesiątego - zarobił na tym 10 złotych!"

"To prawda! - krzyknął Piąty. - Ja też zarobiłem na tym tylko złotówkę! To niesprawiedliwe, że on zarobił dziesięć razy więcej".

"Dlaczego on dostał 10 złotych, a ja tylko dwa? - zawołał Siódmy. - Bogaci zabierają nam wszystko!".

"Czekajcie! - zawrzasnęli jednym głosem pierwsi czterej. - My nie dostaliśmy w ogóle nic! Ten system opiera się na wyzysku biedaków!".

I zaczęli ochrzaniać Dziesiątego - do czego przyłączyła się reszta.

Następnego wieczoru Dziesiąty nie pojawił się w barze. Więc pozostała dziewiątka zaczęła pic sama. Jednak gdy przyszło do płacenia rachunku, okazało się, że nie maja nawet na połowę.

I dopiero zaczęli myśleć.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
    Nie wiem czy już było?
    A po co ten pytajnik? Skąd mamy wiedzieć, czy wiesz lub nie wiesz, czy to już było?

Ciekawe, czy zastosowali jakieś "wiązania".

Leave a comment:

• kony
    replied
    Nie wiem czy już było?

Bursztynowa komnata:
    Attached Files

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Niezły patent:

Leave a comment: