MŚ - Niemcy 2006

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Hiszpanie grali, aż zęby bolały. Ich problemem jest chyba to, że potrafią prowadzić grę tylko na jeden sposób, niezależnie od tego, co się w meczu dzieje. Dopóki nie przegrywają, styl tysiąca podań się sprawdza, ale wystarczy, że pierwsi stracą bramkę... Wczoraj ledwo im się udało.

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Mnie nie bolały, bo poszedłem spać.
      Zamiast oglądać mecz Ukraińców z Arabami piłem piwo ze szwagrem. Ciekawiej i chłodniej było nam na tarasie. Dziś w czasie meczu naszych kopaczy skoszę trawę w ogródku, zaś wieczoram wpadnie znajoma i pogrilujemy. Jakoś przejadły mi się te mistrzostwa. Może lepiej będzie w fazie pucharowej.

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
        [...] Wczoraj ledwo im się udało.
        Wcale nie uważam, że "ledwo". Fakt, w pierwszej połowie męczyli się niemiłosiernie, ale w końcu od czegoś są zmiany - o ile ma się przytomnego trenera, oczywiście... Fabregas i Joaquin wnieśli do gry nową jakość, zaś Raul, mimo iż kompletnie bez formy, potrafił się znaleźć w odpowiednim miejscu. Wziąwszy pod uwagę późniejszy karny i zmarnowaną "setkę" przez Torresa, zwycięstwo Hiszpanów było dość pewne. Typuję sobie nawet, że w ćwierćfinale mogą odesłać do domu Brazylijczyków...

Natomiast z obozu biało-czerwonych (via ta obrzydliwa prasa) napłynęły wieści (plotki?), że przeciw Kostaryce na szpicy wystąpi "ólóbieniec póbliczności", czyli Grzegorz R. Myślę, że strzeli z pięć goli i raz na zawsze zamknie usta wszelkim krytykantom...
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

W Kostaryce kibice stawiają podobne zarzuty swoim piłkarzom co nasi kibice naszym piłkarzom. Oskarżają ich , że pojechali na mistrzostwa jak na wycieczkę turystyczną, a nawet zagrozili zburzeniem budynku władz piłkarskich, odpowiednika chyba naszego PZPN-u.

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Moim zdaniem Hiszpanie ledwo wygrali, bo grali jednostajnie i strasznie nieprecyzyjnie. A sytuacje po strzeleniu bramki na wyrównanie to już zupełnie inna bajka - gdyby Raul nie wepchnął piłki do siatki, do końca graliby tak samo bez sensu i nieskutecznie.

Comment

• JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

Jak słyszę w radiu - nasi już mają jedną bramę w meczu z Kostaryką
              MM961
              4:-)

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                Jak słyszę w radiu - nasi już mają jedną bramę w meczu z Kostaryką
                Ale nudny mecz,o co tu chodzi Podobał mi się komentarz o świetnym dopingu dla repry,a ze dwie minuty wcześniej leciał znany hicior"pzpn pzpn jeb..,jeb.. pzpn "
                To co my gramy,to tragedia Jedynie gra Jeleń,reszta ech

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• emes
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 4275

Brawa za MŚ dla Jelenia, Smolarka, Boruca, Bosackiego, reszta niech spada na drzewo łącznie z Janasem.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2006-06-20, 18:12.

Comment

• Ahumba
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                    Brawa za MŚ dla Jelenia, Smolarka, Boruca, Bosackiego, reszta niech spada na drzewo łącznie z Janasem.
                    dodałbym do spadkowiczów Listka
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

No to czas na dyskusję "czy Janas powinien odejść". Można by założyć osobny wątek, no nie wiem ja się nie odważyłem.
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• pieczarek
                        • 2001.06
                        • 5011

Ciekawą klasyfikację spotkań polskiej reprezentacji na mistrzostwach świata znalazłem w jakiejś internetowej dyskusji.

Otóż Polska gra na kolejnych już mistrzostwach następującym systemem:

1. mecz pierwszy: kluczowy
                        2. mecz drugi: ostatniej szansy
                        3. mecz trzeci: honorowy

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Tuż po meczu przyszedł mi do głowy złośłiwy komentarz: no tak, przecież powiedzieli, że będą gryźli trawę, więc wygrali. Niestey, poza tym gryzieniem trawy niewiele pokazali, zarówno cała drużyna, jak i szczególne Nasz Wybitny Selekcjoner. Wystawienie od pierwszej minuty Żurawskiego i Szymkowiaka stanowiło gwarancję, że nic nie będzie się udawało. Rekordem mistrzostw jest gra Smolarka na pozycji bocznego obrońcy (notabene znacznie lepsza gra, niż Baszczyńskiego), a wprowadzenie Rasiaka na 6 minut przed końcem meczu to wprost drwina i z niego, i z kibiców. Gdyby nie indolencja strzelecka Wanchope i nieudolność bramkarza, dostalibyśmy łomot.

Jeśli ktoś mi powie, że te łajzy obroniły honor Polski, to ja się nie zgadzam. Nie życzę sobie, żeby w mim imieniu występowały takie pierdoły. Moim zdaniem niczego nie obronili, wynik nic nie znaczy, a styl i poziom gry był żenujący.

Comment

• anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10815

i po to Janas ciągał Grzesia po wszystkich zgrupowaniach ,sparingach żeby go wpuścić na ostatnie minuty meczu o pietruszkę a inni napastnicy w tym czasie komentowali mecze
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Tylko zwycięstwo może cieszyć, reszta to totalna porażka. Do tego Janas sam nie chce się podać do dymisji

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

No a co do meczu dzisiejszego to flaki z olejem. Chyba wszyscy się przekonali dlaczego właśnie my i Kostaryka odpadamy (zasłużenie). 3 stałe frgmenty i 3 bramki, poza tym może po 2 sytuacje i to wszystko. Kostaryka grała radośnie, jak na sparingu, a nasi zrobili "Ekwador bis", czyli minimum pomysłu, walki, gry do przodu, sytuacji i zaangażowania. Niestety, ale dzisiaj sobie uświadomiłem że w zasadzie lepiej wypadliśmy 4 lata temu. Pierwsze mecze porównywalne, potem tam była porażka co prawda aż 0:4, ale z silniejszą Portugalią (co sam przyznał nawet Żurawski). Oglądałem ten mecz krótko przed Mudnialem i gdyby nie rażące błędy w obronie, mogło być inaczej. Polacy grali do przodu, były akcje, strzały, walka, nawet nieuznaną bramkę strzelili. Z Niemcami była obrona remisu, który nic nam nie dawał. Z USA też wygraliśmy w ładniejszym stylu. Wyżej, po duuużo lepszym meczu, ciekawszym, obfitującym w akcje podbramkowe (głównie naszych). Teraz wymęczone 2:1, choć z przebiegu sprawiedliwy byłby remis. Engel dał pograć zmiennikom, Janas kurczowo stawiał na "najlepszych", jakby biorąc do serca słowa Listkiewicza że od tego meczu też będzie zależała jego przyszłość.
                                Reasumując, widać było że grali ci, którzy mają jeszcze parę lat gry przed sobą i chcieli się wypromować. Starsi sprawiali wrażenie rozpieszczonych gwiazdeczek, którzy grają tak jak im płacą.
                                Jeżeli uznamy że mamy dobrych piłkarzy jednak, to zatrudnijmy trenera, który będzie umiał wykrzesać z nich chęć do gry i odpowiednio ich ustawić. Jeżeli nie to receptą może być tylko zatrudnienie zagranicznego trenera "z nazwiskiem" i danie mu trochę czasu na spokojną budowę zespołu (tak robią np. kraje Afrykańskie). Janasowi dziękujemy, nie wyobrażam sobie by po takiej kompromitacji sam nie podał się do dymisji.
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment