MŚ - Niemcy 2006

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Ulżyło mi, że nie tylko ja nie widziałem tam karnego, ponieważ niewątpliwie jestem wobec włoskiej piłki uprzedzony. A poza tym Włoch mijając wcześniej Australijczyka przed polem karnym chyba go popchnął.

Nieważne. W półfinale dostaną bęcki od Argentyny lub Niemców. A może w tym szaleństwie jest metoda i fatalnie grający Ukraińcy dołożą im 1:0 lub w karnych?
    Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2006-06-27, 12:34.

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Wczoraj najsłabszy i najnudniejszy dzień mistrzostw. Makaroni wygrali, dzięki wątpliwemu karnemu i zachowawczej grze Australii, która już czekała na dogrywkę. Mecz Ukraina - Szwajcaria niczym nie róznił się od naszej ligowej, polskiej szarzyzny (mówię oczywiście o grze). Dzisiaj liczę, iż emocji nie zabraknie, a kibicować będę Ghanie i Hiszpanii, ole
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Nie wiem czy tylko ja odnoszę wrażenie ,że sędzia boczny ciągnie za uszy Brazylię.Pierwsza bramka-spalony na styku,mógł puścić,choć..., pierwsza sytuacja Adriano-ewidentny spalony,jak zdobył gola również,Ghanie natomiast odgwizdali spalonego ,którego nie było.
        Żal mi Afrykańczyków,bo za taki mecz w chodzonego przydałby się Brazylijczykom zimny prysznic.Brawa dla Ghany za grę od 20 minuty,Brazylijczycy grają bez ambicji i na stojąco.

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19308

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
          ...Brazylijczycy grają bez ambicji i na stojąco.
          i to od początku mistrzostw

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

Coś mnie chyba trafi. Dlaczego Brazylii trafiają się przeciwnicy, który nie potrafią wykożystać swoich sytuacji bramkowych?! Ni etwierdzę, że Ghana jest silniejsza, od Brazylii, ale , żeby strzeliła choć jedną, dwie bramki (a mogła podobnie jak Chorwacja, czy Australia), mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej. Obrona Brazylijska jest dziurawa jak sito, czemu ich przeciwnicy głupieją pod bramką, nie mogę zrozumieć. Albo w sam środek (może żeby bramkarza uszkodzić?), albo panu bogu w okno... Brazaylia jest w 1/4, a obawiam się, że właściwie w 1/2. Jeśli drugi dzisiejszy mecz, na jakimś farcie wygrają Francuzi, to znowu będzie to samo (bo są tragiczni). Jeśli Hiszpanie, to pewnie z Brazylią będzie dobry mecz, ale skończy się na 4-3 dla kanarków, bo Hiszpanie tak już mają, że za daleko nie dochodzą, choćby nie wiem, jak dobrze grali. Zostaje liczyć na Anglię, lub Portugalię.
            Sorry, wiem,, że wszędzie są dzikie tłumy fanów wszystkiego, co kanarkowe, ale uważam, że na tych mistrzostwach zupełnie nie ma czego podziwiać z ich strony i życzę im jak najszybszego odpadnięcia.
            Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Brazylia do tej pory zagrała dobry mecz jedynie z Japonią,ale od stanu 0:1.
              Co do gry Ghany zgadzam się z Burym,no jak można tak walić na oślep,czyżby oni myśleli ,że mają bramki do rugby ,albo przyznaje się jakieś bonusy za ostrzeliwanie Didy?
              Mam nadzieję ,że Kanarki odpadną,za swój minimalizm i w sumie słabą formę.
              Do trenera Ghany,trzeba by ustawić im bramki na treningach,do wymiarów obowiązujących w piłce ręcznej ,albo w hokeju
              Tak a proposik Bury ,nie potrafią wykożystać powiadasz
              Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2006-06-27, 19:27.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                Do trenera Ghany,trzeba by ustawić im bramki na treningach,do wymiarów obowiązujących w piłce ręcznej ,albo w hokeju
                Właśnie trener Ghany gdzieś się zapodział po pierwszej połowie.
                Co do meczu, to minimalizm Brazylijczyków i szkoda tylko, że przy stanie 1:0, kiedy Ghana zaczęła atakować, trafiła się ta bramka ze spalonego Adriano.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

No i tradycji stało się zadość. Wynik za wysoki o jedną bramkę, ale zwycięstwo według mnie zasłużone. Hiszpanie chyba nigdy nic nie zdobędą. Wygrali choć kiedyś Mistrzostwa Europy?

Comment

• Aldach
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1269

A Hiszpania jak zawsze. Ale Francuzi zagrali dziś znacznie lepiej niż w meczach grupowych.

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Spodziewałem się porażki Hiszpanów, widać, że mundiale im nie leżą

Comment

• baklazanek
                        † 2014 Piwosz w Raju
                        • 2001.08
                        • 3562

Hiszpanie byli Mistrzami Europy ale dawno temu.
                        Jutro na 100% w kilku gazetach będzie tekst "Grali, jak nigdy, przegrali, jak zawsze"
                        Słyszę i czytam ten tekst co dwa lata.

Comment

• bury_wilk
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 2655

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
                          "Grali, jak nigdy, przegrali, jak zawsze"
                          Ano właśnie. Łajno i kał, tacy dobrzy piłkarze, a w reprezentacji, zawsze, jak dochodzi co do czego, to dają d... Nie to, żebym sie takiego rozwiązania nie spodziewał, ale i tak mi szkoda.
                          Mam nadzieję, że mistrzostwo zdobędzie wygrany z pary Niemcy-Argentyna po meczu ze zwycięzcą meczu Anglia -Portugalia...
                          Lubię kiedy się zieleni
                          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Pinio74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.10
                            • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                            (...)Dzisiaj liczę, iż emocji nie zabraknie, a kibicować będę Ghanie i Hiszpanii, ole
                            Jakie były wyniki każdy wie Brazylia znowu bez wysiłku wygrała mecz, a zawodnicy Ghany uparli się chyba żeby trafiać w Didę. Hiszpanie mnie zawiedli, wystarczyła dobra obrona Francuzów i nic nie potrafili zrobić. Przed drugą bramką dla Francji rzut wolny powinien byc raczej dla Hiszpanii. Henry ewidentnie symulował i to on powinien dostać żółtą kartkę, a nie Puyol. Nie chcę krakać, ale mecz Brazylia - Francja to może być prawdziwa tortura, flaki z olejem Obym się mylił...
                            BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
                              Hiszpanie byli Mistrzami Europy ale dawno temu.
                              Jutro na 100% w kilku gazetach będzie tekst "Grali, jak nigdy, przegrali, jak zawsze"
                              Dziennikarze to onaniści bonmotowi

Z tym że moim zdaniem w Niemczech Hiszpanie akurat nie grali jak nigdy.

Comment

• JAckson
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną

Z tym że moim zdaniem w Niemczech Hiszpanie akurat nie grali jak nigdy.

Czyli grali jak zawsze?
                                No więc przegrali jak nigdy chyba

Wczorajszy dzień to 0 punktów w typerach. Znane firmy jednak wygrały.
                                MM961
                                4:-)

Comment