MŚ - Niemcy 2006

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

A mi najbardziej spodobało się to że Włosi znokautowali Niemców dopiero w ostatnich minutach meczu, co było zazwyczaj domeną naszych zachodnich sąsiadów. Niech wiedzą Niemcy jak to jest.
    Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2006-07-05, 14:14.
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Ale trzeba przyznać, że Niemcy pierwszą bramkę znieśli dzielnie. Klinsi nie stracił zimnej krwi i zachowywał się zwyczjnie, jak po stracie bramy w środku meczu. Piłkarze też nie okazywali rozpaczy. Dopiero druga brama ich połamała.
      MM961
      4:-)

Comment

• iron
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
        To ja się darłem
        Ja też i do tego niecenzuralnie
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• ergie
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
          Ale trzeba przyznać, że Niemcy pierwszą bramkę znieśli dzielnie. Klinsi nie stracił zimnej krwi i zachowywał się zwyczjnie, jak po stracie bramy w środku meczu. Piłkarze też nie okazywali rozpaczy. Dopiero druga brama ich połamała.
          Ta druga była po to żeby bardziej bolało
          Szydło wyszło z worka w nocy po meczu. Zdemolowanie kilku włoskich knajpek to klasyczny przykład tolerancji i europejskiego zachowania w kraju naszych sąsiadów, których to tak naprawdę cenię i uznaję ich wyższość w wielu dziedzinach.
          Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
          ------------------------------------------------------------------
          Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• iron
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6771

No i Francja drugim finalistą.
            Moje serce bardziej skłaniało się ku Portugalczykom, ale z drugiej strony za rzeźnię którą zrobili w meczu z Holandią, może nawet na finał nie zasługiwali.
            Niby Portugalia grała ciut lepiej, efektowniej, ale zabrakło im dyscypliny i górę wziął południowy temperament i zamiłowanie do akcji solowych, kiwek itp. a tu raczej trzeba strzelać bramki

No i znowu ten Zizu strzelił bramkę, jak ja tego piłkarza nie lubię - już tak mam bez żadnych konkretnych powodów - widać jestem Zidanofobem
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Ja tam obstawiałem Francję i cieszę się, że to oni grają w finale

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

Byłem za Portugalia wygrała Francja, ja też bardz nie lubię Zidana.
                A co do meczu to jak dla mnie był dość kiepski, przewiduję że mistrzem będą włoch którym zresztą bede kibicował.

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9866

Czekałem na finał Niemcy-Portugalia licząc na ostateczną wygraną Niemców. No i zagrają te drużyny tyle, że nie o mistrzostwo. . Włochów jeszcze mogę przeboleć, ale awans żabojadów bardzo boli
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

Portugalia sama jest sobie winna, to nie była drużyna, tylko 11 różnych piłkarzy. Tylu indywidualnych akcji nie przynoszących żadnej korzyści (szczególnie C. Ronaldo) dawno nie widziałem. Bardzo słabiutki był Deco, a ataku to chyba w ogóle nie było. Francja jak zwykle wymęczyła zwycięstwo i mam nadzieję, że po raz ostatni na tym turnieju.

Jakby mi ktoś przed mistrzostwami powiedział, że będę tak krzyczeć, to bym powiedział, że jest głupek i żądałbym satysfakcji, ale cóż, życie cały czas weryfikuje nasze postawy: FORZAITALIA!!
                    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• bury_wilk
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 2655

No i w finale nie mam komu kibicować. Do dupy taki interes
                      Lubię kiedy się zieleni
                      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

No cóż, Francja ma większe szanse z Włochami, więc może dobrze się stało. Zresztą Portugalii kibicowałem z rozpędu, bo nie było na czym oka zawiesić - najfajniejsze zespoły odpadły dawno temu (Wybrzeże Kości Słoniowej, Argentyna, Ghana, Czechy).

W niedzielę żaba zjada makaron!

Comment

• Pinio74
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.10
                          • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                          W niedzielę żaba zjada makaron!
                          Ależ, Żą, przecież dzieci już o lat śpiewają na podwórku
                          Ene due rabe, makaron połknął żabę
                          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

"Konkurenci" Szpakowskiego na tych mistrzostwach Wypowiedzi wybrane :

"Gasić piłkę niczym świeczki w kościele potrafi tylko Zidane" - Tomasz Zimoch Polskie Radio

"Trzyma tą piłkę jak paczkę kawy" - Tomasz Zimoch Polskie Radio

"Ronaldinho, Kaka - duet estetyczny, obaj są tacy piękni" - Mirosław Trzeciak, TVP 2

"Sędzia stara się być niewidzialny jak Zorro" - Tomasz Zimoch, Polskie Radio

"On w niczym nie przypomina niemieckiego piłkarza - jest znakomity technicznie, ma wyobraźnię, jest inteligentny" - Mirosław Trzeciak, TVP

"Jaka słodka jest ta trawa, kiedy się ją całuje" - Tomasz Zimoch, Polskie Radio

"W tych czerwonych strojach wyglądaja gracze Ghany jak maki wokół Norymbergi" - Tomasz Zimoch, Polskie Radio

"Sylwetka jak u sprintera na 60, a może nawet na 100 metrów"- Andrzej Janisz, Polskie Radio

"Bramkarze mają najdłuższe kołki" - Tomasz Hajto, Polsat

"Gdyby ta piłka wpadła do bramki, z pewnością byłby gol" - Mirosław Trzeciak, TVP

"A to Youri Djorkaeff w towarzystwie ... nie wiem... chyba małżonki, Roman?" - Bożydar Iwanow. "Tak myślę" - Roman Kołtoń. "Pytanie, czy swojej małżonki" - Bożydar Iwanow, Polsat

"Za wysoko podniesiona noga, czy może Szewczenko pomagał sobie nie tymi kończynami co trzeba?" - Bożydar Iwanow, Polsat

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                              Ene due rabe, makaron połknął żabę
                              Dzieci mało o świecie wiedzą

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Pojutrze już koniec i bardzo dobrze - tak mnie znudził ten Mundial, że nie macie pojęcia...

Generalnie nudy, słabizna, moi faworyci poodpadali szybko, przeszli ci, których szczególnie nie lubię. Dobre mecze można zliczyć na palcach, więcej było takich, na które szkoda kWh i luminoforu...

Zostały dwa spotkania, które też będą - przewiduję - nudne, bo:
                                1) mecze o 3. miejsce z reguły są nudne
                                2) Niemcom nie będzie się chciało - ich interesował tylko tytuł, nagrody pocieszenia im nie w głowie
                                3) Portugalczycy nie grają zespołowo, zaś ich indywidualne popisy są trochę mało efektowne, a już na pewno nieskuteczne
                                4) Włosi, mimo że w tych MŚ często grali nie "jak Włosi", w finale postawią na sprawdzone "catenaccio"
                                5) Francuzi wobec powyższego nie rzucą się do ataku, tylko zagrają statycznie licząc na stałe fragmenty gry i Zidane'a.

Chyba, że:
                                1) Klose będzie chciał zdobyć gola, żeby zapewnić sobie tytuł króla strzelców
                                2) Portugalczycy zaczną podawać do siebie
                                3) Francuzi szybko strzelą gola, więc Włosi nie będą mieli wyjścia, jak tylko zaatakować.
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment